Regionalne odmiany czerwonego barszczu różnią się przede wszystkim dodatkami i przyprawami. Sama zasada przepisu pozostaje taka sama – pyszny barszcz czerwony to kwestia najlepszej jakości buraków. Miłośnicy tej potrawy dzielą się na tradycjonalistów, którzy wybierają barszcz gotowany na burakach i zwolenników tego, przygotowywanego na bazie zakwasu. Dla jednych i drugich Podravka przygotowała produkt, który uświetni smak tej najważniejszej ze świątecznych potrawy.
Warzywko Suszone buraczki, bo o nich mowa, to idealny dodatek do potraw lub znakomita alternatywa dla świeżych buraków. Pozwala na szybkie i łatwe przyrządzenie szeregu dań, bez konieczności pracochłonnego obierania i przygotowywania warzyw. Sam proces gotowania również ulega wyraźnemu skróceniu – aby zmiękczyć Suszone buraczki wystarczy zaledwie 15-20 minut gotowania w wodzie.
Dzięki naturalnemu procesowi suszenia, produkt w zachowuje wartości odżywcze i posiada równie intensywny smak i aromat co świeże buraki. Warzywko Suszone buraczki to nie tylko oszczędność czasu i pracy wkładanych w przygotowywanie dania, ale również oszczędność pieniędzy – jedno 100 gramowe opakowanie produktu zastępuję niemal 1 kg świeżych warzyw. Co więcej, produkt zamknięto w szczelnym, ekonomicznym opakowaniu, które gwarantuje długi termin przydatności do spożycia.
tagi: Podravka ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...