Nowości

Świąteczny barszcz z suszu!

Czwartek, 22 grudnia 2011 Autor: Monika Dawiec,
W trakcie świąt Bożego Narodzenia stół wprost ugina się od pysznych rarytasów, a w powietrzu unosi się aromat suszonych grzybów, cynamonu i piernika. Bożonarodzeniowe przepisy kulinarne to dziedzina sama w sobie - co region, to inne potrawy i smaki. Poczet dwunastu dań wigilijnych ma jednak swojego niekwestionowanego lidera – wigilijny barszcz z uszkami! Cechuje go wyrazisty smak, pożywny farsz i szczególny charakter dania zarezerwowanego na tę jedną jedyną okazję.


Regionalne odmiany czerwonego barszczu różnią się przede wszystkim dodatkami i przyprawami. Sama zasada przepisu pozostaje taka sama – pyszny barszcz czerwony to kwestia najlepszej jakości buraków. Miłośnicy tej potrawy dzielą się na tradycjonalistów, którzy wybierają  barszcz gotowany na burakach i zwolenników tego, przygotowywanego na bazie zakwasu. Dla jednych i drugich Podravka przygotowała produkt, który uświetni smak tej najważniejszej ze świątecznych potrawy.

Warzywko Suszone buraczki, bo o nich mowa, to idealny dodatek do potraw lub znakomita alternatywa dla świeżych buraków. Pozwala na szybkie i łatwe przyrządzenie szeregu dań, bez konieczności pracochłonnego obierania i przygotowywania warzyw. Sam proces gotowania również ulega wyraźnemu skróceniu – aby zmiękczyć Suszone buraczki wystarczy zaledwie 15-20 minut gotowania w wodzie.

Dzięki naturalnemu procesowi suszenia, produkt w zachowuje wartości odżywcze i posiada równie intensywny smak i aromat co świeże buraki. Warzywko Suszone buraczki to nie tylko oszczędność czasu i pracy wkładanych w przygotowywanie dania, ale również oszczędność pieniędzy – jedno 100 gramowe opakowanie produktu zastępuję niemal 1 kg świeżych warzyw. Co więcej, produkt zamknięto w szczelnym, ekonomicznym opakowaniu, które gwarantuje długi termin przydatności do spożycia.

tagi: Podravka ,