Nowości

Gotuj z sercem… i z Paclanem

Wtorek, 20 grudnia 2011 Autor: Maja Święcka,
Świąteczne gotowanie to prawdziwe wyzwanie – tradycyjne polskie potrawy nie należą do najłatwiejszych. Jest jednak sposób, który ułatwi wykonanie wielu obowiązków i sprawi, że przysmaki nie będą miały prawa się nie udać – mowa o produktach przeznaczonych do gotowania i pieczenia od marki Paclan.

W wielu domach z okazji Bożego Narodzenia przygotowuje się świąteczną szynkę. Aby wyszła naprawdę pyszna, soczysta i aromatyczna, należy odpowiednio dobrać przyprawy i przyrządzić glazurę, która bazuje najczęściej na dwóch składnikach: miodzie i musztardzie. Nie bez znaczenia jest też ścisłe przestrzeganie temperatury  i czasu pieczenia. Oszczędzimy wiele pracy, posługując się rękawem do pieczenia Paclan. Odpadnie wątpliwa przyjemność szorowania naczynia żaroodpornego czy blaszki – to największy plus stosowania takiej pomocy.

Co więcej, sos, przyprawy i aromat pozostaną szczelnie zamknięte, co korzystnie wpłynie na smak świątecznej szynki. Rodzina z pewnością dostrzeże różnicę! Podczas Bożego Narodzenia nie może zabraknąć pysznych ciasteczek i innych drobnych wypieków: pierniczków, amoniaków, kruchych, rogalików czy muffinek. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, dlatego warto potraktować pieczenie jako formę zabawy i włączyć do niej najmłodszych, którzy wniosą do kuchni wiele radości i prawdziwie świąteczny nastrój. Najwięcej frajdy dostarczy formowanie ciastek w przeróżne kształty i ozdabianie ich, dlatego dobrze jest zainwestować w zabawne foremki, pisaki cukrowe, posypkę, czekoladowe drażetki i tym podobne.

Aby wypieki były naprawdę udane, warto skorzystać z papieru do pieczenia Paclan– jest pokryty z obu stron warstwą silikonu, przez co formy nie trzeba natłuszczać, a ciasteczka mimo to się nie przykleją. Podczas wszystkich kulinarnych przygotowań starajmy się pamiętać o najważniejszym – czas świąt Bożego Narodzenia to przede wszystkim czas radości i rodzinnej atmosfery.  Potrawy, w których przygotowanie włożymy dużo serca, smakują najlepiej!

tagi: Paclan ,