Nowości

Francuskie przyjemności

Piątek, 16 grudnia 2011 Autor: Monika Dawiec,
Sery pleśniowe prosto z Francji!
Bleu d'Avergne „Azul" firmy „LFO“ Les Fromageries Occitanes to francuski ser półmiękki z przerostem zielono-niebieskiej pleśni. Charakteryzuje się intensywnym, słonym smakiem. Jest znakomitym dodatkiem do sosów, zup, past serowych lub tostów. Świetnie pasuje do makaronu i sałatek.

Leffond  firmy „MILLERET”  to oryginalny francuski ser miękki z porostem pleśni. Charakteryzuje się kremową konsystencją oraz łagodnym smakiem i zapachem. Doskonale sprawdza się na desce serowej lub do sałatek.

Roucoulons firmy „MILLERET”  to francuski ser z porostem pleśni. Charakteryzuje się elastyczną, kremową konsystencją oraz intensywnym zapachem. Jest doskonałym składnikiem deski serowej i sałatek. Wyśmienicie smakuje z chrupiącym pieczywem, jak również z winogronami.

tagi: Temar ,