Świadomość Polaków na temat zasad zdrowej diety wzrasta. Konsumenci częściej zwracają uwagę na skład kupowanej żywności, poszukują znanych marek gwarantujących bezpieczeństwo. Sięgają po artykuły, które nie zawierają sztucznych barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku. DROSED informuje konsumentów na opakowaniach, że znany i lubiany od ponad 30 lat pasztet już nie zawiera tego typu substancji. Zachowując tradycyjny, ulubiony smak i konsystencję, Pasztet Podlaski jest teraz bardziej drobiowy i naturalny. Informacja o braku tego typu składników jest wyraźnie podkreślona na opakowaniach w dobrze widocznej, zielonej ramce.
Pasztet drobiowy Podlaski dostępny jest w sześciu smakach: naturalnym, pomidorowym, paprykowym, z pieprzem, czosnkowym i pieczarkowym. Nie zawiera konserwantów, dodatków „E”, elementów wieprzowych, takich jak tłuszcz, oraz glutaminianu − syntetycznego i kontrowersyjnego wzmacniacza smaku. Nie dziwi więc, że jest najczęściej kupowany (znika z półki co sekundę).
Gama pasztetów Podlaski wyróżnia się delikatnym smakiem, niską zawartością tłuszczu oraz łatwością smarowania. DROSED wykorzystuje do ich produkcji surowce drobiowe pochodzące tylko z własnych zakładów drobiarskich.
Podlaski pasztet drobiowy, pomidorowy, paprykowy, z pieprzem, czosnkowy lub pieczarkowy firmy DROSED dostępny jest w aluminiowych kubeczkach 100 gram w cenie 1,49 zł/szt. oraz w puszkach o pojemności 155 g w cenie 2,39 zł/szt.
tagi: Drosed ,
Przedstawiciele Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol udzielili...
Pierwsze półrocze br. to kolejny okres spadku rynku piwa w...
Związek Polskich Przetwórców Mleka apeluje o utrzymanie...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...
W UE co roku wytwarza się ponad 2,2 mld t odpadów...