Nowości

Podlaski bez E – zdrowsze oblicze pasztetu

Wtorek, 13 grudnia 2011 Autor: Maja Święcka,
Z myślą o zdrowiu konsumentów DROSED zmienił recepturę Pasztetu Podlaskiego wyraźnie informując na opakowaniach o braku zawartości w produkcie dodatków „E”, konserwantów, glutaminianu i wieprzowiny.

Świadomość Polaków na temat zasad zdrowej diety wzrasta. Konsumenci częściej zwracają uwagę na skład kupowanej żywności, poszukują znanych marek gwarantujących bezpieczeństwo. Sięgają po artykuły, które nie zawierają sztucznych barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku. DROSED informuje konsumentów na opakowaniach, że znany i lubiany od ponad 30 lat pasztet już nie zawiera tego typu substancji. Zachowując tradycyjny, ulubiony smak i konsystencję, Pasztet Podlaski jest teraz bardziej drobiowy i naturalny. Informacja o braku tego typu składników jest wyraźnie podkreślona na opakowaniach w dobrze widocznej, zielonej ramce.

Pasztet drobiowy Podlaski dostępny jest w sześciu smakach: naturalnym, pomidorowym, paprykowym, z pieprzem, czosnkowym i pieczarkowym. Nie zawiera konserwantów, dodatków „E”, elementów wieprzowych, takich jak tłuszcz, oraz glutaminianu − syntetycznego i kontrowersyjnego wzmacniacza smaku. Nie dziwi więc, że jest najczęściej kupowany (znika z półki co sekundę).

Gama pasztetów Podlaski wyróżnia się delikatnym smakiem, niską zawartością tłuszczu oraz łatwością smarowania. DROSED wykorzystuje do ich produkcji surowce drobiowe pochodzące tylko z własnych zakładów drobiarskich.

Podlaski pasztet drobiowy, pomidorowy, paprykowy, z pieprzem, czosnkowy lub pieczarkowy firmy DROSED dostępny jest w aluminiowych kubeczkach 100 gram w cenie 1,49 zł/szt. oraz w puszkach o pojemności 155 g w cenie 2,39 zł/szt.

tagi: Drosed ,