Wspólny posiłek w gronie rodziny to niestety tradycja coraz rzadziej kultywowana. Szybkie tempo życia każdego z domowników i związane z tym zmienne pory powrotu do domu oraz odżywianie się w barach szybkiej obsługi, nie sprzyjają rodzinnym obiadom. Idealnym momentem na spędzenie czasu z najbliższymi są zatem imprezy okolicznościowe, w tym zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Świąteczna atmosfera pomaga w budowaniu relacji, a suto zastawiony ulubionymi potrawami stół staje się centrum życia rodzinnego. Z myślą o wszystkich ważnych w roku chwilach powstał kurczak nadziewany firmy Aves – wykwintne danie, które zanim nie zniknie z talerza, nie pozwoli nikomu przedwcześnie odejść od stołu.
„Jak znalazł” na świąteczny stół
Święta za pasem, zatem już teraz należałoby pomyśleć o przekąskach i daniach głównych, które w te wyjątkowe dni zaserwujemy naszym najbliższym. Wigilijny jadłospis bazuje na potrawach tradycyjnych, zazwyczaj bezmięsnych. W pierwszy i drugi dzień świąt możemy pozwolić sobie z kolei na dania mięsne. Ich przygotowanie wielu osobom kojarzy się jednak z czasochłonną pracą. Warto więc w okresie świątecznym sięgnąć po wyroby garmażeryjne, takie jak bestseller z oferty firmy Aves. Głęboko mrożony, surowy Kurczak nadziewany jest gotowy do spożycia bezpośrednio po obróbce termicznej. Wystarczy wyjąć surowego kurczaka z zamrażarki i piec ok.90 min. w temp.180 stopni na tacce aluminiowej, w którą zapakowany jest produkt. Jeżeli zdecydujemy się najpierw rozmrozić kurczaka, należy piec go ok. 60 min. w piekarniku w temp. 180 stopni.
Elegancko i smacznie
W okolicznościowym jadłospisie nie powinno zabraknąć dań unikatowych, czyli takich które podkreślą uroczysty charakter ważnych chwil. Dobrym pomysłem, który z pewnością przypadnie do gustu naszym gościom będzie podanie nadziewanego kurczaka. Nadziewanie to jeden ze sposobów na uatrakcyjnienie potraw. Poprzez taką metodę kulinarną zwykły kurczak zyskuje na smaku i wyglądzie. Jednakże samemu nie jest łatwo przygotować tego typu posiłek. Kluczem do sukcesu jest dobór drogich składników, precyzji i przede wszystkim wolnego czasu.
Z pomocą przychodzi firma Aves, w której bogatej ofercie znajdziemy pysznego Kurczaka nadziewanego, składającego się w 56% z kurczaka z przepyszną skórką i w 44% doskonałego farszu. Receptura farszu opiera się m.in. na połączeniu w odpowiednich proporcjach mięsa z ud kurczaka, skórki, wątróbki wieprzowej, mięsa drobiowego oraz aromatycznych przypraw. Farsz mięsny został zawinięty w płaty z fileta i skóry z kurczaka, a następnie zamrożony. Warto wspomnieć, iż wszystkie zastosowane surowce spełniają normy i standardy Unii Europejskiej oraz pochodzą od sprawdzonych dostawców, a najlepszej jakości opakowanie (tacki aluminiowe i polietylenowe) zapewnia długi termin przydatności do spożycia.
Potrawa garmażeryjna - Kurczak nadziewany firmy Aves - może być serwowana jako danie główne do ziemniaków, bądź ryżu lub jako zimna przystawka doskonała do chleba. Najlepiej prezentuje się podana z warzywami, a łatwość w porcjowaniu umożliwia eleganckie ułożenie na półmiskach .
Wszystkim polskim konsumentom firma Aves życzy zdrowych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia i oczywiście Smacznego!
Kurczak nadziewany firmy Aves
Masa netto: 1 100 g
Cena brutto: 21,00 – 23,00 zł
Producent: Aves Sp. z o.o.
tagi: Aves ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...