Nowości

Rybka bez zarzutu, czyli Filety śledziowe o smaku czosnku

Czwartek, 01 grudnia 2011 Autor: Maja Święcka,
Ucho od śledzia – mawiamy, gdy coś jest niemożliwe. Po wypróbowaniu kolejnej propozycji marki King Oscar, słowa te same nasuną się na myśl. Trudno bowiem uwierzyć, że tak nieprawdopodobnie pyszne, aromatyczne i zdrowe mogą być Filety śledziowe w oleju o smaku czosnku. A jednak!

Śledź to popularna, tłusta ryba, z gatunku Clupea. Wśród miłośników owoców morza doceniana jest głównie za przystępną cenę, subtelny smak, delikatną, zwartą konsystencję i przede wszystkim za wartości odżywcze. Śledź stanowi bowiem najlepsze i naturalne źródło pełnowartościowego, dobrze przyswajalnego białka, kwasów Omega – 3, witamin A, B2, B6, B12, D, E, żelaza, potasu i selenu.  Warto zatem dołączyć do licznego grona fanów śledzia, a smakowite Filety śledziowe marki King Oscar zdecydowanie ułatwią nam to zadanie.

King Oscar – w trosce o najwyższą jakość

Marka King Oscar to połączenie norweskiej tradycji i najwyższej jakości. Firma eksportuje swoje produkty na cały świat, także w tak egzotyczne zakątki jak Singapur, Japonia, Australia, Nowa Zelandia, czy Południowa Afryka. Owoce morza, które znajdują się w ofercie producenta poławiane są przy zastosowaniu metod przyjaznych dla środowiska a następnie przygotowywane z największą starannością.  Filety śledziowe marki King Oscar nie należą do wyjątku. Połów śledzi odbywa się w czystych, nieskażonych wodach Norwegii, w Morzu Północnym lub Morzu Bałtyckim, wyłącznie w stanie dzikim. Oczyszczone z ości filety, dla zachowania walorów estetycznych i smakowych, układane są ręcznie w 170 gramowe, puszki wyposażone w kluczyk ułatwiający otwieranie.

King Oscar- w trosce o upodobania smakowe

Śledź, wyjątkowo smaczny i zdrowy gości często na naszych stołach, urozmaicając zarówno codzienne jak i świąteczne menu.  Nie ma chyba drugiej ryby, którą na świecie przyrządza się na tak wiele sposobów. Śledź po kaszubsku, w oleju, po węgiersku, po japońsku, po żydowsku, po grecku, po polsku, w zalewie, po sułtańsku, po cygańsku, po meksykańsku, po wiejsku, po norwesku, w sosie pomidorowym, a nawet pod pierzynką - bez końca wymieniać można sposoby na jego podanie. W firmie King Oscar ogromne znaczenie przywiązuje się do preferencji  smakowych konsumentów każdego  kraju, do którego dostarczana jest żywność z oferty. „Myśl globalnie, jedz lokalnie” – to motto szczególnie często używane wśród specjalistów z firmy King Oscar. 

Polska sztuka kulinarna bazująca na potrawach z dodatkiem czosnku stała się zatem inspiracją do stworzenia, dostępnych na naszym rynku, Filetów śledziowych zanurzonych w czystym, naturalnym oleju roślinnym o smaku czosnku. Całość stanowi aromatyczny, przysmak o delikatnej konsystencji, doskonały jako dodatek do makaronów, zapiekanek, tostów, kanapek, sałatek, pieczonego ziemniaka lub zjedzony prosto|z puszki.

Połów, opracowanie receptur, produkcja - każde działanie w firmie King Oscar opiera się na najwyższym poziomie i nowoczesnych technologiach. Wszystko po to, aby każdy produkt sygnowany marką King Oscar smakował tak samo wyjątkowo, jak Filety śledziowe w oleju o smaku czosnku.


Przepis na Przekąskę śledziową z selerem:

Składniki:

 2 puszki Filetów śledziowych w oleju z czosnkiem King Oscar
 3 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w plasterki lub ćwiartki
 2 łodygi selera naciowego, obrane z włókien i posiekane
 2 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
 1/2 czerwonej cebuli, posiekanej
 1/2 pora, posiekanego
 250ml ryżu, ugotowanego i ostudzonego
 Mieszanka różnych sałat lub rukola
 Sok z cytryny
 Sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Pokrój śledzie King Oscar na kawałki. Wymieszaj z ryżem, jajkami, selerem, ogórkami, cebulą, porem i sałatą. Skrop sokiem z cytryny, dodaj sól, pieprz, przyprawy i zioła do smaku. Starcza na 4 porcje.

Śledź na zdrowie!

Filety śledziowe w oleju z czosnkiem:
Pojemność: 170 g
Cena brutto:  4,10 - 4,50 zł
Producent: King Oscar Sp. z o.o.

tagi: King Oscar , ryby ,