Nowości

Nowa jakość omułek Abramczyka

Czwartek, 24 listopada 2011 Autor: Monika Dawiec,
Do 10% lodu ? Tak, to jest możliwe! Na rynek wchodzą właśnie omułki z obniżoną zawartością glazury lodowej. Opakowania z nowym jakościowo produktem wypełnią w całości rynek pod koniec 2011 roku i dołączą do ryb z 10% glazurą, sprzedawanych od lutego bieżącego roku.

Zmiany te są częścią programu „Dużo Ryby – Mało Wody”, w ramach którego firma przeciwstawia się złej praktyce sprzedaży produktów mrożonych, pokrywanych zbyt dużą warstwą glazury lodowej, wynoszącą w niektórych przypadkach nawet 35%.

Omułki, czyli małże w muszlach marki Abramczyk pochodzą z wyspy Chiloe. Hodowane w specjalnych farmach na wodach Pacyfiku, posiadają najwyższe z możliwych walory smakowe. Karton zawiera wygodne w użyciu dwie, kilogramowe paczki. 

tagi: Abramczyk ,