Nowości

Oliwa Olivana – skarb Andaluzji od Develey

Czwartek, 06 października 2011
Oliwa z oliwek już w starożytności była uznawana za niezastąpiony eliksir młodości oraz dar bogów. Mimo upływu wieków boski płyn wciąż jest ceniony ze względu na swój dobroczynny wpływ na zdrowie. Oliwy linii Olivana produkowane przez markę Develey to najwyższej jakości produkty skierowane do miłośników śródziemnomorskiej kuchni.
Oliva Extra Virgin to oliwa wytwarzana z najszlachetniejszych odmian oliwek rosnących w sercu południowej Hiszpanii – Andaluzji.  Jest ona uznawana za najcenniejszą oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno. Jej doskonały smak oraz zapach wyśmienicie współgra z sałatkami, sosami oraz warzywami.
Złocista Oliva Clasico to oliwa wysokiej jakości wytwarzana z najdorodniejszych śródziemnomorskich oliwek. Idealnie nadaje się do smażenia i pieczenia różnorodnych dań, sprawiając, że potrawy są lekkie i chrupiące.  
Linia Oliviana od Develey to najlepszej jakości produkty pochodzące z dojrzewających w słońcu południowej Hiszpanii, najszlachetniejszych odmian owoców drzew oliwnych. Dzięki nim codzienny posiłek zyskuje rangę prawdziwej uczty. Dostarczana oliwa w 100% pochodzi z terytorium Hiszpanii, co jest niezmiernie istotne dla zachowania najwyższych standardów.

tagi: Develey ,