Shop Doctor

Smaczna i zdrowa alternatywa dla pieczywa

Piątek, 16 września 2011
Wokół wafli ryżowych krąży wiele mitów. Prawdą jest jednak, że wprowadzenie ich do codziennej diety może znacznie przyczynić się do utrzymania smukłej sylwetki i dobrej kondycji organizmu. Są bowiem smaczne, lekkie i zawierają wiele wartości odżywczych. Jednym słowem – chrupmy je na zdrowie!
Proces odchudzania kojarzy się głównie z ograniczaniem posiłków i walką z uczuciem głodu. Zamierzony efekt można natomiast osiągnąć prościej, np. zastępując niektóre produkty ich mniej kalorycznymi odpowiednikami. Jedną z metod jest wprowadzenie do jadłospisu wafli ryżowych – nie tylko świetnie zastępują pieczywo, lecz również stanowią świetną przekąskę między posiłkami.
Po pierwsze – niskokaloryczne
Naturalne Wafle Ryżowe firmy GRANEX to przede wszystkim produkt niskokaloryczny. Dla porównania – jedna kromka zwykłego pieczywa ma ok. 100 – 120 kcal, natomiast jeden wafel ryżowy – niespełna 30 kcal. Najemy się nim jednak tak samo – produkt ten zawiera bowiem dużą ilość błonnika, który pęcznieje pod wpływem wody i dzięki temu daje długotrwałe uczucie sytości. Warto więc mieć zawsze wafle ryżowe pod ręką i podjadać je dla zabicia nagłego głodu.
Po drugie - naturalne
– Wafle ryżowe pozytywnie różni od zwykłego pieczywa nie tylko niskokaloryczność, lecz również dobór składników. Wypiekane są z całych ziaren białego i brązowego ryżu, bez dodatku ulepszaczy, spulchniaczy czy sztucznych dodatków smakowych i zapachowych – mówi Anna Warpechowska z firmy GRANEX. Nie używa się w tym przypadku również żadnych konserwantów – już sam proces wypieku gwarantuje produktowi długą trwałość. Należy jednak pamiętać, by przechowywać wafle ryżowe w zamkniętym pojemniku – łatwo chłoną wodę i przez to tracą swoją świeżość. 
Po trzecie – zdrowe
Unikalna technologia wypieku Naturalnych Wafli Ryżowych GRANEX pozwala zachować wszystkie cenne składniki odżywcze naturalnego surowca. Produkt ten bogaty jest w węglowodany złożone oraz łatwoprzyswajalną skrobię, będące doskonałym źródłem energii. Wafle ryżowe zawierają również wiele cennych aminokwasów, witamin i składników mineralnych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Po czwarte – na każdą okazję
Niewątpliwą zaletą wafli ryżowych jest to, że smaczne są w każdej postaci, a chrupać je można w niemal każdym miejscu i czasie. Świetnie sprawdzają się zarówno w roli samodzielnej przekąski, jak i z dodatkami, np. miodem lub dżemem. Zastępując chleb stanowią doskonałą bazę dla kanapek – świetnie smakują z różnego rodzaju wędlinami i serami, a także twarożkiem i świeżymi warzywami. Są lekkie i nie zajmują wiele miejsca – z powodzeniem można włożyć je dziecku do plecaka, wrzucić do torebki i pogryzać wszędzie tam, gdzie dopadnie nas głód. Szybko uzupełnią niedobory energii, a wraz z nią dostarczą moc cennych wartości prozdrowotnych.

Wafle Ryżowe Naturalne
Producent: Granex
Waga: 100 g
Cena: ok. 2,09 - 2,60 zł

tagi: GRANEX ,