Na sklepowych półkach pojawiła się nowość BAKOMY oraz innowacja na polskim rynku - Premium Frutica. Jest to jogurt owocowy, do produkcji którego użyto wyłącznie cukry pochodzące z owoców. Cukry złożone występujące w owocach są dłużej rozkładane przez organizm i nie odkładają się tak łatwo w organizmie jak cukry proste zawarte przeważnie w produktach wysoko przetworzonych. Spożywanie pokarmów zawierających cukry złożone na dłużej dostarcza energii oraz mniej naraża na nadmierne przybieranie na wadze.
„Mimo zaleceń i rad dietetyków, bardzo trudno jest się nam oprzeć słodkim przekąskom. Dla rozdartych między miłością do słodyczy i dbałością o zdrowie przygotowaliśmy nowy jogurt - Premium Frutica - słodzony wyłącznie cukrami pochodzącymi z owoców. Według specjalistów żywieniowych BAKOMA, jogurty Premium Frutica zawierające cukry z owoców powinny być nieodłącznym składnikiem codziennego jadłospisu zastępując inne produkty wysoko przetworzone zawierające duże ilości cukrów" - komentuje Tadeusz Malinowski, Brand Manager Jogurty Owocowe, Bakoma.
BAKOMA Premium Frutica dostępna jest w 4 smakach: truskawka - kiwi, brzoskwinia - mango, malina - wiśnia, gruszka Williams - jabłko. Sugerowana cena opakowania 150 g to 1,59 zł. Smaki: truskawka - kiwi, brzoskwinia - mango można także nabyć w opakowaniach 330 g, w cenie 3,09 zł.
(M.D)
tagi: bakoma ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...