Nowości

BAKOMA Premium Frutica

Środa, 03 sierpnia 2011
BAKOMA Premium Frutica to pierwszy na polskim rynku jogurt nie zawierający zupełnie białego cukru ani syntetycznych słodzików.  Słodki smak Premium Frutica zawdzięcza wyłącznie naturalnym cukrom otrzymanym z owoców (jabłek i winogron) oraz dodatkowi kawałków owoców.

Na sklepowych półkach pojawiła się nowość BAKOMY oraz innowacja na polskim rynku - Premium Frutica. Jest to jogurt owocowy, do produkcji którego użyto wyłącznie cukry pochodzące z owoców. Cukry złożone występujące w owocach są dłużej rozkładane przez organizm i nie odkładają się tak łatwo w organizmie jak cukry proste zawarte przeważnie w produktach wysoko przetworzonych. Spożywanie pokarmów zawierających cukry złożone na dłużej dostarcza energii oraz mniej naraża na nadmierne przybieranie na wadze.

„Mimo zaleceń i rad dietetyków, bardzo trudno jest się nam oprzeć słodkim przekąskom. Dla rozdartych między miłością do słodyczy i dbałością o zdrowie przygotowaliśmy nowy jogurt - Premium Frutica - słodzony wyłącznie cukrami pochodzącymi z owoców. Według specjalistów żywieniowych BAKOMA, jogurty Premium Frutica zawierające cukry z owoców powinny być nieodłącznym składnikiem codziennego jadłospisu zastępując inne produkty wysoko przetworzone zawierające duże ilości cukrów" - komentuje Tadeusz Malinowski, Brand Manager Jogurty Owocowe, Bakoma.

BAKOMA Premium Frutica dostępna jest w 4 smakach: truskawka - kiwi, brzoskwinia - mango, malina - wiśnia, gruszka Williams - jabłko. Sugerowana cena opakowania 150 g to 1,59 zł. Smaki: truskawka - kiwi, brzoskwinia - mango można także nabyć w opakowaniach 330 g, w cenie 3,09 zł.

(M.D)

tagi: bakoma ,