Jest to mieszanka grillowanej papryki i bakłażana, pomidorów, oleju słonecznikowego i ciekawie dobranych przypraw.
Ajvar ma postać gęstego sosu z malutkimi kawałkami rozdrobnionych warzyw.
Można go podać na zimno lub gorąco. Jest idealny jako dip do przekąsek, kanapek, sos do mięs, wędlin i serów. Łyżeczka Ajvaru może w ciekawy sposób ożywić smak niejednego sosu.
(M.D)
tagi: GREEK TRADE ,
Czas deklaracji się skończył, teraz liczy się działanie...
Inwestycja o wartości ponad 25 milionów euro pozwoliła na...
W maju 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach...
Podrożeć mogą produkty spożywcze...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...
Firmy apelują o szybkie wdrożenie przepisów...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...