Jest to mieszanka grillowanej papryki i bakłażana, pomidorów, oleju słonecznikowego i ciekawie dobranych przypraw.
Ajvar ma postać gęstego sosu z malutkimi kawałkami rozdrobnionych warzyw.
Można go podać na zimno lub gorąco. Jest idealny jako dip do przekąsek, kanapek, sos do mięs, wędlin i serów. Łyżeczka Ajvaru może w ciekawy sposób ożywić smak niejednego sosu.
(M.D)
tagi: GREEK TRADE ,
Analiza 91 tys. cen detalicznych pokazała, że w lipcu...
To pierwsze tego typu rozwiązanie na polskim rynku, a dla...
Eksperci podkreślają, że lojalność wobec tych formatów...
Rozmowę kwalifikacyjną warto traktować jak dialog...
Zdaniem ekspertów, dane pokazują coraz większą...
W obliczu narastających napięć geopolitycznych i...
To coraz istotniejszy klient dla sektora bankowego...
Instytucje kontrolujące stopniowo zmieniają swój charakter...