Jogurty zawierające wyłącznie cukry z owoców powinny być nieodłącznym składnikiem codziennego jadłospisu jako element zróżnicowanej diety, zastępując inne produkty wysoko przetworzone zawierające duże ilości cukrów.
Dostępne są w asortymencie czterech smaków: brzoskwinia-mango (150g i 330g), truskawka-kiwi (150g i 330g), gruszka-jabłko(150g), wiśnia-malina(150g).
(M.D)
tagi: BAKOMA ,
Czas deklaracji się skończył, teraz liczy się działanie...
Inwestycja o wartości ponad 25 milionów euro pozwoliła na...
W maju 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach...
Podrożeć mogą produkty spożywcze...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...
Firmy apelują o szybkie wdrożenie przepisów...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...