Nieskategoryzowane

Rozpoczęcie sezonu letniego z marką Grey Goose

Poniedziałek, 30 maja 2011
24 maja w Pałacu Sobańskich - siedzibie Klubu Polskiej Rady Biznesu - został oficjalnie otwarty letni ogródek. Partnerem wieczoru była francuska wódka Grey Goose.

 

Powitanie lata w Klubie Polskiej Rady Biznesu

Eleganckie biznesowe spotkania na świeżym powietrzu? Letni ogródek w Pałacu Sobańskich to idealne miejsce na rozmowy - zarówno na te prywatne jak też oficjalne. Otoczony zielenią Pałac - siedziba Klubu Polskiej Rady Biznesu oraz letni ogródek doskonałe sprawdzą się jako tło podczas business lunchu czy eleganckiej kolacji. Takie miejsce wymaga wyjątkowej oprawy. W związku z tym na otwarciu ogródka, które uroczyście zainaugurowało letni sezon w Klubie, obecna była także luksusowa wódka Grey Goose. To już drugi rok współpracy marki z tym wyjątkowym miejscem.

Kolekcja koktajli Grey Goose

Otwarcie letniego ogródka podobnie jak przed rokiem także teraz przyciągnęło wielu gości. Piękna pogoda, wyśmienita kuchnia i relaksująca muzyka zapewniły niepowtarzalną atmosferę. Zaproszonym gościom przez cały wieczór towarzyszyła także kolekcja pysznych koktajli na bazie francuskiej wódki Grey Goose. Wyśmienite trio - Cosmopolitan, Lemon Lady oraz Green Goose - cieszyło się dużym powodzeniem. Kolorowe koktajle orzeźwiły obecnych i stanowiły doskonały dodatek do serwowanych przez restaurację Amber Room grillowanych potraw.

Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?

Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu - by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji - mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji - mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.

(Maja Święcka)