Pierwsze miejsce w Ogólnopolskich Konkursach Wędliniarskich „Wielkanoc Mięsne Święta - Polska Tradycja", w grupie „pasztet pieczony", zostało przyznane Pasztetowi domowemu ze śliwkami
- idealnej propozycji zarówno na świąteczny stół, jak i codzienne posiłki.
Celem konkursu było wyłonienie najlepszego producenta wędlin, spośród wytwórców przetworów mięsnych, produkujących wyroby z przestrzeganiem zasad technologii.
Udziec z indyka po staropolsku - w aromatycznej marynacie, oferowany w przeznaczonej do pieczenia praktycznej foremce - zajął trzecie miejsce w I edycji Konkursu na Wielkanocne Mięsne Dania Kulinarne, w grupie „gotowe potrawy mięsne".
(M.D)
tagi: indykpol ,
71 proc. osób po 60. roku życia chce pracować. Główną...
Z analizy ekspozycji półkowej przeprowadzonej przez firmę...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...