Nieskategoryzowane

Indykpol wyrózniony w Wielkanocnych Konkursach Wędliniarskich

Piątek, 29 kwietnia 2011
Dwa produkty Indykpolu zostały nagrodzone w konkursach, które odbyły się w ramach cyklu „Wielkanoc Mięsne Święta - Polska Tradycja" zorganizowanych przez Polską Federację Branży Mięsnej, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczpospolitej Polskiej wraz z Wielkopolską Izbą Rzemieślniczą w Poznaniu oraz Instytutem Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

Pierwsze miejsce w Ogólnopolskich Konkursach Wędliniarskich „Wielkanoc Mięsne Święta - Polska Tradycja", w  grupie „pasztet pieczony", zostało przyznane Pasztetowi domowemu ze śliwkami
- idealnej propozycji zarówno na świąteczny stół, jak i codzienne posiłki.

Celem konkursu było wyłonienie najlepszego producenta wędlin, spośród wytwórców przetworów mięsnych, produkujących wyroby z przestrzeganiem zasad technologii.

Udziec z indyka po staropolsku - w aromatycznej marynacie, oferowany w przeznaczonej do pieczenia praktycznej foremce - zajął trzecie miejsce w I edycji Konkursu na Wielkanocne Mięsne Dania Kulinarne, w grupie „gotowe potrawy mięsne".

(M.D)

 

 

tagi: indykpol ,