Pierwsze miejsce w Ogólnopolskich Konkursach Wędliniarskich „Wielkanoc Mięsne Święta - Polska Tradycja", w grupie „pasztet pieczony", zostało przyznane Pasztetowi domowemu ze śliwkami
- idealnej propozycji zarówno na świąteczny stół, jak i codzienne posiłki.
Celem konkursu było wyłonienie najlepszego producenta wędlin, spośród wytwórców przetworów mięsnych, produkujących wyroby z przestrzeganiem zasad technologii.
Udziec z indyka po staropolsku - w aromatycznej marynacie, oferowany w przeznaczonej do pieczenia praktycznej foremce - zajął trzecie miejsce w I edycji Konkursu na Wielkanocne Mięsne Dania Kulinarne, w grupie „gotowe potrawy mięsne".
(M.D)
tagi: indykpol ,
21 listopada 2024 roku w wieku 68 lat zmarł Krzysztof Pakuła...
W październiku 2024 r. całkowita wartość sprzedaży w...
W tym roku Polacy planują mniej kosztowne święta niż...
Obie strony czeka kilka lat przygotowań...
Sztuczna inteligencja jest coraz mocniej wykorzystywana przez...
Ankietowani wskazali pięć rzeczy, których obecnie...
Do zmian muszą się dostosować także małe przedsiębiorstwa...
Z początkiem stycznia 2025 roku Polska obejmie rotacyjną...