Nowości

Filet z miruny

Poniedziałek, 21 marca 2011
Miruna marki Abramczyk poławiana jest głównie w wodach okalających Chile, Argentynę oraz Nową Zelandię, czyli w najczystszych oceanach. Jej niezwykłe walory smakowe a także chude, delikatne i białe mięso sprawiają, że coraz częściej gości na naszych stołach.

Dodatkowym atutem jest  niska zawartość glazury (wynosząca zaledwie 10 proc.), pozwalająca uzyskać po obróbce termicznej,  produkt zbliżony wagowo do zakupionego.

Ryby i owoce morza marki Abramczyk są produktami najwyższej jakości. Ich doskonałe walory smakowe i odżywcze wynikają z rygorystycznego podejścia do warunków ich połowu i transportu oraz wyboru odpowiednich odmian danych gatunków. Większość z nich żyje bowiem w krystalicznie czystych wodach oceanów lub pochodzi z ekologicznych hodowli, w których stosuje się wyłącznie wyselekcjonowany pokarm, co w sposób bezpośredni wpływa na jakość produktów.

Gramatura: 850 g

Cena: 17,69 zł

(Maja Święcka)

tagi: Abramczyk ,