Nowości

Filet z baramundi

Środa, 23 lutego 2011
Te drapieżne, tropikalne ryby coraz częściej stanowią restauracyjne menu, ciesząc się dużą popularnością wśród Konsumentów. Niewątpliwy wpływ na to ma ich białe, delikatne mięso, wyśmienity smak, brak drobnych ości oraz duża zawartość kwasów Omega3, pozytywnie wpływających na funkcjonowanie mózgu i całego organizmu.

Amerykańscy i kanadyjscy kucharze uznali ją za największe odkrycie wśród produktów morskich w roku 2010.  Co wyróżnia baramundi marki Abramczyk? Z pewnością doskonała jakość produktu oraz minimalna zawartość glazury (wynosząca zaledwie 10 proc.), pozwalająca uzyskać po obróbce termicznej,  produkt zbliżony wagowo do zakupionego.

Ryby i owoce morza marki Abramczyk są produktami najwyższej jakości. Ich doskonałe walory smakowe i odżywcze wynikają z rygorystycznego podejścia do warunków ich połowu i transportu oraz wyboru odpowiednich odmian danych gatunków. Większość z nich żyje bowiem w krystalicznie czystych wodach oceanów lub pochodzi z ekolgicznych hodowli, w których stosuje się wyłącznie wyselekcjonowany pokarm, co w sposób bezpośredni wpływa na jakość produktów.

Producent: Abramczyk Sp. z o.o.

Cena: 29,99 zł za 500 g opakowanie

(maj)

 

tagi: Abramczyk ,