Nowości

Pierwsze na rynku chrupiące kąski z piekarnika!

Piątek, 18 lutego 2011
Smacznie, z piekarnika i z dipem - tak krótko można opisać kuchenną rewolucję, którą przyszykowała marka WINIARY. Pomysł na... Chrupiące kąski to świetna propozycja dla miłośników kulinarnych odkryć, którzy gotując zwracają uwagę na wyjątkowość swoich potraw. Nie trzeba już jadać poza domem, gdyż dzięki trzem nowym produktom WINIARY można przygotować pyszne, panierowane kawałki kurczaka we własnym piekarniku i to bez dodatku tłuszczu!

Trzy nowe Pomysły na.. Chrupiące kąski to propozycje w stylu „2 w 1", czyli połączenie dwóch dopełniających się składników - panierki i dipu. Entuzjastom niepowtarzalnych smaków marka WINIARY poleca Pomysł na... Chrupiące kąski klasyczne z dipem czosnkowym, Pomysł na.. Chrupiące kąski pikantne skrzydełka z dipem barbeque oraz Pomysł na.. Chrupiące kąski czosnkowo-ziołowe z dipem słodko-kwaśnym.

Innowacyjna receptura produktów, nowoczesne, przyciągające wzrok opakowania i różnorodność zastosowań na pewno zwrócą uwagę wielu konsumentów i wpłyną na szybką rotację produktów na półce. „Tym nowościom zapewnimy atrakcyjne wsparcie promocyjne, będzie się o Chrupiących kąskach sporo mówiło. Warto więc zaopatrzyć się dodatkowo w nasze produkty, ale też między innymi zapewnić odpowiednie ilości kurczaka, jogurtu i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, czyli towarów, których konsumenci WINIARY będą potrzebować do przygotowania Chrupiących kąsków" - podpowiada Agata Balcerowska, Product Group Manager marki WINIARY.

A jak konkretnie robi się Chrupiące kąski? Wystarczy, że pokrojone kawałki piersi kurczaka i skrzydełek obtoczymy w rozbitym jajku, a następnie w pierwszym z dołączonych składników. Tak przygotowane mięso układamy na kratce w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku. Warto zauważyć, że w trakcie przyrządzania nie trzeba dodawać ani odrobiny tłuszczu! Kolejne 20 minut można poświęcić drobnym przyjemnościom, rodzinie lub przyjaciołom, ponieważ przygotowywane danie robi się dosłownie samo. Żeby dopełnić smak potrawy, warto użyć dołączonego do panierki dipu (robi się go z użyciem powszechnie dostępnych składników - majonezu, jogurtu, keczupu). Dla uzyskania pełnowartościowego obiadu warto podawać Chrupiące kąski z sałatką - najlepiej ze świeżych warzyw.

„Ponad 60% Polaków przynajmniej raz w tygodniu przyrządza panierowane mięso" - wyjaśnia Agata Balcerowska, Product Group Manager marki WINIARY - „Dlatego Pomysł na... Chrupiące kąski wychodzi naprzeciw potrzebom Konsumentów. Proponujemy pyszną, chrupiącą panierkę i niepowtarzalny dip. Dajemy również gwarancję oszczędności czasu w trakcie gotowania, a w trosce o zdrowie naszych Klientów, nowy produkt marki WINIARY nie zawiera konserwantów i dodatku glutaminianu sodu."

Sugerowana cena produktu w ekonomicznym opakowaniu 89 g to 3,49 zł.

Informacje handlowe

Produkt na półce - 10 stycznia

Sugerowana cena jednego opakowania (89 g) - 3,49 zł.

Masa jednostkowa oraz waga brutto kartonu wysyłkowego - 89 g oraz 2,460 kg

Liczba sztuk w kartonie oraz kartonów w kartonie wysyłkowym - 22 oraz 1

Liczba warstw na palecie oraz kartonów wysyłkowych na palecie - 6 oraz 96

Wymiary opakowania jednostkowego (w mm), wysokość x szerokość x długość - 160x11x197

Informacje marketingowe

RESUME aktywności promocyjnych: TV, POS, Print (prasa konsumencka, prasa handlowa), Internet

TV - termin i stacje: od połowy lutego; główne stacje telewizyjne (TVP1, TVP2, Polsat, TVN) oraz stacje tematyczne

TV - agencja reklamowa: Legend Group

TV -  zakup mediów: Mediaedge

POS - agencja przygotowująca materiały: Point4Art

INTERNET -  agencja interaktywna: FireFly

(Maja Święcka)

tagi: Winiary ,