Nowości

Makarony Podravka – 100% pszenicy durum

Wtorek, 15 lutego 2011
Firma Podravka wprowadziła do swojej oferty makarony. Nowe produkty dostępne są w 9 najpopularniejszych kształtach, takich jak: spaghetti, świderki, pióra, nitki cięte, a także muszelki, kokardki, kolanka oraz gniazda wstążki i gniazda nitki.

Makarony marki Podravka cechuje najwyższa jakość, doskonały smak oraz charakterystyczna, lekko złocista barwa. Są one w 100% wytwarzane z semoliny - gruboziarnistej mąki otrzymywanej z wysokogatunkowej pszenicy durum. Dzięki wykorzystaniu najlepszej jakości naturalnych składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makarony Podravka zachowują sprężystość i nie rozpadają się podczas gotowania.

Ze względu na różnorodność kształtów, znakomity smak oraz łatwość przyrządzania, makarony Podravka stanowią gwarancję udanego i pysznego posiłku. Nowe produkty doskonale wpisują się w bogate portfolio Podravki i mogą być z powodzeniem wykorzystywane w połączeniu z innymi produktami tej firmy - zwłaszcza z sosami i pastami pomidorowymi. Idealnie nadają się do zup oraz do wielu potraw kuchni polskiej i włoskiej. Wybornie smakują również z dodatkiem różnego rodzaju mięs, ryb oraz duszonych warzyw.

(maj)

tagi: Podravka ,