Nowości

Napoje miodem płynące, czyli nowości od Czasu na Herbatę

Wtorek, 08 lutego 2011
Czas na Herbatę wprowadza do swojej oferty coś na osłodę. Miody - najbardziej popularne produkty pszczele - oprócz wspaniałych walorów smakowych, posiadają także właściwości lecznicze i odżywcze.   

Miody różnią się od siebie smakiem, kolorem i konsystencją w zależności od tego, z jakiego gatunku rośliny powstały. Gryczany, spadziowy i lipowy to trzy rodzaje miodów, które Czas na Herbatę przygotował dla swoich klientów. W ofercie marki wszystkie miody dostępne są w słoiczkach o masie 290 gram. Szczelnie zamknięcie umożliwia długie przechowywanie, ładna etykieta zaś wyróżni słoik od innych na półce w spiżarni.

Miód nektarowy gryczany (290g / 19,90 zł) - cechuje się silnym zapachem kwiatu gryki, w smaku jest dość ostry.

Miód spadziowy ze spadzi iglastej (290g / 25,90 zł) - zawiera dużo substancji wspomagających leczenie schorzeń dróg oddechowych. Najbardziej szlachetny gatunek - spadź występuje bardzo rzadko.

Miód nektarowy lipowy (290g / 19,90 zł) - charakteryzuje się wyraźnym zapachem lipy, dość ostry w smaku, z lekką goryczką.

Miód jest cenionym środkiem leczniczym oraz dietetycznym. Najlepszym tego przykładem jest mleko z miodem pite podczas przeziębienia oraz zastępowanie miodem cukru przez osoby będące na diecie. Miód sprawdza się w leczeniu chorób serca i układu krążenia, układu pokarmowego, w zaburzeniach układu nerwowego,    a także w schorzeniach skóry.

Ten pszczeli produkt polecany jest także jako dodatek do kaw i herbat. By nie utracić właściwości odżywczych, dodajemy go dopiero, gdy napój nieco ostygnie.

Więcej informacji dostępnych na stronie www.herbata.net oraz w sklepie www.czasnaherbate.net

(Maja Święcka)