Coś na ząb
Nawet najbardziej szalona, karnawałowa impreza może okazać się klapą, jeśli nie przygotujemy dla naszych gości żadnego poczęstunku. Takie przyjęcia są nie tylko po to, by dobrze się bawić, ale także dobrze zjeść. Pyszny poczęstunek wcale nie musi wymagać wielogodzinnych przygotowań. Tym bardziej, że na karnawałowym stole najlepiej sprawdzają się apetyczne przekąski. Dlatego idealny poczęstunek na imprezę to właśnie różnorodne koreczki, kolorowe dipy i finezyjne ciasteczka.
Babeczka pełna inspiracji
W przygotowaniu słodkich przekąsek mogą nam pomóc Tartaletki Dan Cake. Pakowane po piętnaście sztuk ciasteczkowe foremki są wspaniałą bazą do samodzielnego przygotowania pysznych deserów. Już samo wyśmienite kruche ciasto, wypiekane w tradycyjny sposób, wspaniale rozpuszcza się w ustach. Dodatkowo wygodny i praktyczny sposób pakowania Tartaletek Dan Cake jest gwarancją ich świeżości i wyrazistego smaku. Jednocześnie staranny dobór składników, brak konserwantów i domowa receptura sprawiają, że gotowe babeczki w niczym nie ustępują, tym wypiekanym w domu. Z kolei naturalne aromaty czynią już z samych babeczek kuszącą przekąską. Kiedy dodamy do nich przygotowany przez nas krem - mamy szansę stworzyć prawdziwą, karnawałową rewelację.
Słodko na dziesiątki sposobów
Tartaletki Dan Cake najlepiej smakują z kremową lub budyniową masą. Doskonałym nadzieniem będzie także bita śmietana. Babeczki można wypełnić również czekoladą czy pysznymi, owocowymi powidłami. Całość możena posypać zmielonymi orzechami, kandyzowanymi owocami, kokosowymi wiórkami bądź startą czekoladą. Możliwości jest wiele i tylko od naszego natchnienia zależy, w jaki sposób zaskoczymy swoich gości. W rezultacie nasz stół będzie wyglądał jak karnawałowy róg obfitości. A my zaoszczędzimy czas, znajdując czas na regenerację sił przed szaloną zabawą.
Pyszne rozwiązanie
Odpowiedź jest prosta. Wystarczy sięgnąć po opakowanie pysznych Tartaletek Dan Cake i trochę poeksperymentować. Polecamy sprawdzony przepis z pyszną masą budyniową.
Potrzebujemy:
- opakowanie Tartaletek Dan Cake,
- 3 żółtka,
- opakowanie budyniu śmietankowego,
- 3 łyżki cukru,
- 0,5l mleka,
- kostkę masła.
Wykonanie:
Wymieszać budyń w szklance mleka, dodać żółtka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka dodać rozprowadzony budyń i nie przerywając mieszania gotować chwilę na małym ogniu. Następnie odstawić do wystygnięcia. Utrzeć masło do białości i nie przerywając mieszania dodawać wystudzony budyń. Babeczki można posmarować powidłami lub kremem czekoladowym, a następnie przykryć warstwą masy budyniowej. Na wierzchu posypać kolorowymi kawałkami galaretki.
Smacznego!
(Maja Święcka)
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...