Nowości

Pasta i basta

Wtorek, 18 stycznia 2011
„Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu..." - również te kulinarne... Signore Gnocchi - Pan Muszelka, Signore Spirali - Pan Świderek, Signore Farfalle - Pan Kokarda, Signore Lasagnette - Pan Łazanki, Signore Penne rigati - Pan Rurka, zapraszają do zapoznania się z wyjątkowymi smakami Włoch... A smacznego życzy Goliard.

Marka Goliard - ekspert w produkcji makaronów wprowadziła nowe opakowania makaronów opartych na najlepszych włoskich recepturach. Są to Świderek, Rurka, Kokarda, Łazanka i Muszelka. Zmianie uległa szata graficzna oraz sposób pakowania. Obecnie makarony są dostępne w opakowaniu 400g. Szata graficzna dostosowana jest do pozostałych produktów marki, czyli połączenia głębokiego granatu, słonecznej żółci i bogatego złota. Opakowanie ma zupełnie inną formę - jest opakowaniem stabilo ( kształt kostki) z możliwością wielokrotnego zamykania.

Tym, co wyróżnia makarony Goliard spośród innych, jest wysoka jakość produktów oraz wyśmienite walory smakowe pasty. Makarony produkowane są z najlepszej jakości semoliny i wody. Dzięki zastosowaniu takich surowców  makaron po ugotowaniu nie klei się, jest sprężysty i zachowuje swój pierwotny kształt.

Charakterystyczny wizerunek złotych kłosów przypomina, iż makaron został wyprodukowany w 100 procentach z doskonałej jakości pszenicy durum. Jest to pszenica, która posiada naturalny bursztynowy kolor - tak więc makaron nie zawiera żadnych sztucznych barwników, a podczas gotowania zachowuje zwartą strukturę i nie skleja się. Na opakowaniach producent podaje informacje dotyczącą czasu gotowania makaronu, aby uzyskać najbardziej korzystne walory smakowe produktu. A także pełną tabelkę na temat kaloryczności i wartości odżywczych makaronu.

(M.D)

tagi: goliard ,