Przyjęło się uważać, że barszcz czerwony to potrawa łatwa i niespecjalnie wyszukana. Tymczasem odpowiednia receptura może przemienić zwykły barszcz w wspaniały wigilijny specjał. Pomoże nam w tym Naturalnie Mętny Sok z Buraków SMAKI VICTORII.
Naturalny sok z czerwonych buraków wyciska z warzywa to, co jest w nim najlepsze. Zachowując wszystkie właściwości zdrowotne, koncentruje jednocześnie wszystkie walory smakowe buraka. Dlatego, jak twierdzi Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonosze: - Przygotowując barszcz na bazie naturalnego soku z czerwonych buraków rozpoczniemy wigilijną wieczerzę w prawdziwie królewski sposób.
Co więcej, pyszny sok z buraków nie tylko uczyni naszą wigilijną kolację smaczniejszą, ale także lekkostrawną. Bowiem spożywanie do posiłków Naturalnie Mętnego Soku z Buraków SMAKI VICTORII neutralizuje kwasotwórcze i niekorzystne działanie niezdrowych składników mięs i deserów. Dlatego warto w okresie świątecznych przygotowań zapoznać się z przepisem, który na bazie Naturalnie Mętnego Soku z Buraków SMAKI VICTORII przygotował Robert Muzyczka:
Wigilijny barszcz czerwony
Składniki:
2 głowy karpia
3 marchewki
2 pietruszki
½ średniego selera
1 mały por
3 średnie buraki
2 butelki Naturalnie Mętnego soku z buraków SMAKI VICTORII
3 liście laurowe
10 szt. ziela angielskiego
1 główka czosnku
sól, pieprz, majeranek, cukier, przyprawa w płynie i ocet do smaku
3l wody
Wykonanie:
Głowy karpia dokładnie umyć i usunąć skrzela. Do garnka wlać wodę, dodać obrane i pokrojone na cząstki warzywa razem z burakami, głowy od karpia i wszystkie przyprawy do smaku oprócz czosnku, majeranku i octu. Wszystko gotować na wolnym ogniu około 1, 5 godziny. Na koniec dodać ocet, wlać sok z buraków, dodać również majeranek i pokrojony czosnek. Barszcz odstawić na 10-15 minut, żeby czosnek i majeranek uwolniły swój aromat i smak. Przed podaniem odcedzić na sicie. Ważne jest, aby po dodaniu soku, barszczu już nie zagotowywać, co pozwoli na utrzymanie pięknego koloru.
Barszcz wigilijny, jak mówi tradycja, podawać z uszkami lub z fasolą „Jaś", albo po prostu popijać nim pyszne pierogi.
Producent: Victoria Cymes
Pojemność: 250 ml
Cena: 2,60 zł
(Maja Święcka)
tagi: Cymes ,
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...