Nowości

Ciasto Piernikowe Dan Cake na ukoronowanie wigilijnej kolacji

Czwartek, 16 grudnia 2010
Dwanaście potraw na wigilijnym stole to tradycja praktykowana od stuleci. Często największą wagę, w przygotowaniu wieczerzy wigilijnej, przywiązuje się tylko do pierwszych potraw. Tymczasem Ciasto Piernikowe z Nadzieniem Wiśniowym Dan Cake może okazać się prawdziwą wisienką na torcie świątecznych specjałów. Tym bardziej, że serwując ten pyszny i wykwintny deser zaoszczędzimy sobie długich godzin przygotowań. 

 

Z przywiązania do tradycji

Ciasto piernikowe przyjęło się w Polsce w połowie XVIII wieku i było, podobnie jak w innych krajach, symbolem dobrobytu i wysokiego statusu społecznego. Piernikowy zaczyn wchodził nawet w skład panieńskiego wiana. Dodawane do piernika przyprawy były świadectwem powodzenia, a także dowodem szerokich kontaktów ze światem. Jego transport i długotrwałe przechowywanie było możliwe dzięki naturalnym właściwościom konserwującym, które posiadają korzenne przyprawy. To, co na żółto i czerwono powyżej dała bym na początku tego akapitu.

I choć dziś kolendry, kardamonu czy goździków nie trzeba już transportować statkami zza morza, to firma Dan Cake nadal przywiązuje ogromne znaczenie do produkcji Ciasta Piernikowego z Nadzieniem Wiśniowym. Wszystkie składniki tego tradycyjnego deseru, takie jak mąka pszenna, jaja czy kakao, poddawane są wstępnej selekcji. W ten sposób w skład Ciasta Piernikowego wchodzą tylko surowce o najwyższej jakości.  Również samo sedno piernika - aromatyczne przyprawy należą do najlepszych jakościowo.

Z uznania dla domowej receptury

Ciasto Piernikowe z nadzieniem wiśniowym wytwarzane jest w oparciu o przekazywaną z pokalania na pokolenie, tradycyjną recepturę. Sprawia ona, że Ciasto Piernikowe Dan Cake charakteryzuje się wyrazistym aromatem korzennych specjałów i puszystą konsystencją. W dodatku dodane do ciasta przyprawy i specjalny sposób ich pakowania, pozwalają mu na długo zachować świeżość. Dzięki temu ciasto doskonale nadaje się do przechowywania.

Sekret smaku Ciasta Piernikowego Dan Cake tkwi również w tym, że jest ono wytwarzane bez użycia konserwantów. Naturalne aromaty sprawiają, że możemy delektować się znakomitym smakiem wiśniowego nadzienia.

Z szacunku dla Twojego czasu

Przedświąteczne sprzątanie, gotowanie i planowanie wigilijnej kolacji jest niezwykle czasochłonne. Podobnie jest z przygotowaniem dobrego piernika, który w dodatku należy upiec odpowiednio wcześniej. Jednak pochłonięci świątecznymi przygotowaniami nie musimy wcale rezygnować ze słodkiego wigilijnego deseru. Zamiast spędzać długie godziny przy piekarniku, wystarczy sięgnąć po prostsze i równie smakowite rozwiązanie. To korzenne ciasto będzie wspaniałym przysmakiem dla całej rodziny. A jeśli piernikowy specjał Dan Cake'a posmakuje twoim bliskim tak bardzo, że będą domagali się dokładki - żaden problem. Na święta warto przecież się w zapasową ilość słodkości, a w przypadku Ciasta Piernikowe nie jest to trudne. Bowiem produkty firmy Dan Cake, w przeciwieństwie do domowych wypieków, nie tracą swoich walorów smakowych.

Z tych samych powodów, estetycznie i wygodnie opakowane Ciasto Piernikowe jest naprawdę łatwe w transporcie. Dlatego jeśli Wigilię zamierzamy spędzić z dala od domu, to i tak będziemy mogli podzielić się doskonałym smakiem Piernikowego Ciasta z swoimi bliskimi.

Z miłości do Świąt

Święta to czas pięknych zwyczajów, które dodają im wyjątkowego uroku. Wielu z nas nie wyobraża sobie Wigilii bez tradycyjnych dwunastu dań. Podobnie trudno wyobrazić sobie ciasto, które bardziej nadaje się na zwieńczenie uroczystej wigilijnej kolacji, niż piernik.

Dlatego Ciasto Piernikowe Dan Cake powstało właśnie z myślą o zbliżających się Świętach. Prostokątne, oblane pyszną czekoladą ciasto będzie wspaniale prezentować się na wigilijnym stole.

 I z pewnością sprawi, że nikt nie zapomni skosztować dwunastej wigilijnej potrawy.

Producent: Dan Cake Polonia Sp. z o.o.

Gramatura: 400 g

(Maja Święcka)