Siedziba Klubu Polskiej Rady Biznesu - Pałac Sobańskich - już po raz czwarty zamienił się w miejsce spotkania dla top managerów. Miejsce doskonale wpisało się w charakter kolacji i stanowiło elegancką oprawę wieczoru. Whisky Dewar's, która jest nieodłącznym elementem każdego spotkania, nie zabrakło także tym razem.
Zaproszeni goście, popijając Dewar's White Label, z niecierpliwością czekali na wykład eksperta wysokogatunkowej whisky, Jacka Krawczyka. Specjalista przybliżył obecnym historię marki Dewar's, zdradził w czym tkwi tajemnica smaku tego trunku i zachęcił wszystkich do udziału w ślepym teście.
Zaproszeni goście otrzymali dwie próbki. Jedną z nich była Whisky Dewar's 12 YO, drugą natomiast Ballantine's 12 YO. Jacek Krawczyk dawał wskazówki, czym kierować się w podczas degustowania trunków. Obecni oceniali kolor, zapach i smak whisky. Po raz kolejny faworytem okazała się whisky marki Dewar's.
Po zakończonym teście Dariusz Chlastawa, prezes Stowarzyszenia Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków, przedstawił historię i ciekawostki ze świata zegarmistrzów.
Biznesową kolację uświetniła premiera nowych butelek whisky Dewar's White Label i Dewar's 12 YO. Zaproszeni goście mogli osobiście przekonać się o odważnym designie i żywych kolorach nowych opakowań, które bardzo przypadły im do gustu.
Podczas wieczoru o podniebienia gości zadbał Jacek Grochowina z restauracji Amber Room. Menu przygotowane przez szefa kuchni zapewniło obecnym prawdziwą kulinarną ucztę a whisky Dewar's przeniosła w świat szkockich destylarni.
(M.D)
tagi: dewar's ,
21 listopada 2024 roku w wieku 68 lat zmarł Krzysztof Pakuła...
W październiku 2024 r. całkowita wartość sprzedaży w...
W tym roku Polacy planują mniej kosztowne święta niż...
Obie strony czeka kilka lat przygotowań...
Sztuczna inteligencja jest coraz mocniej wykorzystywana przez...
Ankietowani wskazali pięć rzeczy, których obecnie...
Do zmian muszą się dostosować także małe przedsiębiorstwa...
Z początkiem stycznia 2025 roku Polska obejmie rotacyjną...