Advertisement

Nowości

Prawdziwa mięsna parówka

Środa, 17 listopada 2010
Lech - Garmażeria Staropolska przedstawia nowe parówki - Kresowiak, które zawierają aż 75% mięsa.

Serdelek Kresowiak, produkowany przez białostocką firmę Lech- Garmażeria Staropolska, otrzymywany jest z mięsa indyka, tłuszczu wieprzowego i przypraw. Serdelek Kresowiak jest pierwszą wędliną o charakterze żywności funkcjonalnej w Polsce.

Zawarte w Serdelku kwasy omega-3 są niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu człowieka, a w szczególności małych dzieci, gdyż stanowią budulec komórek nerwowych, a także zwiększają działanie układu odpornościowego.

Serdelek Kresowiak produkowany jest tradycyjnymi metodami, bez udziału jakichkolwiek substancji zwiększających wydajność, zmieniających smak lub barwę. Wędzony jest w tradycyjnej wędzarni, opalanej drewnem liściastym, a smak i konsystencja są wynikiem dużej zawartości mięsa w swoim w składzie.

(M.D)

tagi: lech ,