Serdelek Kresowiak, produkowany przez białostocką firmę Lech- Garmażeria Staropolska, otrzymywany jest z mięsa indyka, tłuszczu wieprzowego i przypraw. Serdelek Kresowiak jest pierwszą wędliną o charakterze żywności funkcjonalnej w Polsce.
Zawarte w Serdelku kwasy omega-3 są niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu człowieka, a w szczególności małych dzieci, gdyż stanowią budulec komórek nerwowych, a także zwiększają działanie układu odpornościowego.
Serdelek Kresowiak produkowany jest tradycyjnymi metodami, bez udziału jakichkolwiek substancji zwiększających wydajność, zmieniających smak lub barwę. Wędzony jest w tradycyjnej wędzarni, opalanej drewnem liściastym, a smak i konsystencja są wynikiem dużej zawartości mięsa w swoim w składzie.
(M.D)
tagi: lech ,
Polska Izba Handlu apeluje o niepodejmowanie decyzji, które...
Historia Toruńskich Piwnic Win VINPOL mogłaby posłużyć za...
Herbapol-Lublin został uhonorowany tytułem „Odpowiedzialny...
Prof. G. Kołodko: Trump osiągnie efekt odwrotny od...
Ich udział najszybciej rośnie w Polsce...
Może to sprzyjać podejmowaniu nieracjonalnych decyzji...
Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać...
Inflacja napędza spiralę...