Advertisement

Nowości

Masło ekstra Bieluch

Piątek, 05 listopada 2010
Masło to najszlachetniejszy produkt spośród wszystkich tłuszczów jadalnych. Wyróżnia je wysoka przyswajalność i strawność. Masło odgrywa ważną rolę w żywieniu dostarczając organizmowi energii. Jest źródłem węglowodanów, białka, soli mineralnych oraz witamin A, D, E, F, K rozpuszczalnych w tłuszczach.

Instytut Matki i Dziecka stwierdził, że masło powinno być planowane w diecie dzieci do lat 7. Zalecenie jest związane z naturalnie występującymi w maśle witaminami oraz brakiem izomerów kwasów tłuszczowych. Masło polecane jest dla kobiet w ciąży oraz matek karmiących.

Masłem można nazwać produkt, który zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny w ilości co najmniej 82 %.

Masło ekstra Bieluch produkowane jest wyłącznie z najwyższej jakości słodkiej śmietanki. Ma świeży śmietankowy zapach i smak domowego, tradycyjnego masła.

Dzięki wysokiej jakości surowca, który pochodzi z regionu o specyficznych walorach przyrodniczych oraz nowoczesnej linii produkcyjnej to masło wyróżnia się spośród konkurencji.

(M.D)

tagi: bieluch ,