Advertisement

Nowości

BAKALLAND – Smak świąt

Piątek, 29 października 2010
Nadszedł okres przedświąteczny i jak co roku czekają nas gorączkowe przygotowania, pośpieszne zakupy, poszukiwania odpowiednich prezentów i rozważania nad doborem świątecznych potraw. Każda chwila zdominowana jest jedną myślą - „nie zdążę". Marzymy, aby doba trwała 48 godzin, jednak na taki cud nie ma co liczyć nawet w Święta Bożego Narodzenia.

Z pomocą paniom domu przychodzi BAKALLAND, ich prawdziwy przyjaciel. Ulgę powinni odczuć również panowie, bowiem w domach, w których nie kupuje się gotowych ciast, to właśnie mężowie są na ogół zapędzani do mielenia maku, siekania orzechów i skórki pomarańczowej, czy obierania migdałów. Kuszącą alternatywą jest nowa linia do ciast BAKALLAND, w skład, ktorej wchodzą bakalie (migdały, orzech laskowe, włoskie) obrane, posiekane, gotowe do wrzucenia do ciasta oraz mieszanka keksowa.

Aromatyczna, pełna rodzynek i pomarańczowej skórki, pachnąca migdałami gotowa masa makowa firmy BAKALLAND pozwala łatwo przygotować tradycyjnego polskiego makowca bez tracenia czasu na żmudne mielenie maku. Ponadto nie musimy już wybierać między samodzielnym przygotowaniem zdrowego produktu, a kupnem gotowego i zaoszczędzeniem czasu - rozwiązaniem jest masa makowa BAKALLAND bez dodatku konserwantów.

Wszystkim ceniącym smak domowych ciast, BAKALLAND proponuje także wyśmienite bakalie, które nie tylko udekorują nasze wypieki, ale także dodane do ciasta nadadzą mu niepowtarzalny smak. W okresie bożonarodzeniowym wśród naszych zakupów królują: apetyczne rodzynki,  delikatne wiórki kokosowe, cieniutkie migdałowe płatki, aromatyczna skórka pomarańczowa, smakowite orzechy oraz wyborne śliwki suszone. Z tych doskonałych, najwyższej jakości produktów BAKALLAND można przygotować znakomite wypieki, które z pewnością oczarują nie tylko domowników, lecz także zaproszonych gości.

Bakalie to nie tylko doskonały dodatek do świątecznych wypieków, lecz również  świetna przekąska do podjadania między posiłkami, podczas gotowania lub oglądania telewizji. W przeciwieństwie do tuczących i ciężkostrawnych chipsów czy batonów, bakalie są zdrowe i zawierają wartościowe witaminy i mikroelementy.

(Monika Dawiec)

tagi: BAKKALLAND ,