Moc jabłka - zawsze z nami
Choć jest ich ponad 10 tysięcy odmian, różniących się kolorem, kształtem i smakiem, to myśląc o jabłku, mamy na myśli soczysty owoc. Przynosi ono orzeźwienie i sprawia radość naszemu podniebieniu. Często jednak zapominamy, jak wielką moc w sobie kryje. Jabłko to przede wszystkim witaminy - C, A, B1, B2, B3 i PP - regulujące wszystkie procesy życiowe oraz wzmacniające układ odpornościowy. Jego wartością są także minerały: regulujący gospodarkę wodną organizmu potas, zapobiegające anemii żelazo oraz krzem, odpowiadający za stan włosów i paznokci.
Dzięki nim organizm łatwiej przyswaja wapń, składnik niezwykle ważny dla naszych kości i zębów. Zawarte w jabłkach kwasy organiczne: jabłkowy, cytrynowy, bursztynowy, chininowy i inne działają odkwaszająco na organizm, co jest bardzo istotne przy diecie mięsno-zbożowej. Pektyny i błonnik oczyszczają organizm, wiążąc szkodliwe związki w nierozpuszczalne sole, które są wydalane z organizmu. Regulują florę bakteryjną, zmniejszają wchłanianie się cholesterolu i regulują perystaltykę jelit.
Warto pamiętać także o jabłku jako naturalnym kosmetyku, tak troskliwym o stan naszej urody. Ukryte w nim witaminy i składniki mineralne pomagają w usuwaniu wolnych rodników, biorą udział w procesach metabolicznych, zapobiegają wiotczeniu skóry i powstawaniu „pajączków". Dzięki dużej zawartości wody są ważnym elementem każdej diety.
Dla małego i dużego łasucha
Często żyjąc w biegu zapominamy o naturalnych źródłach witamin i podajemy naszym dzieciom kolorowe pastylki z apteki, które mają je chronić przed chorobami i utrzymać w dobrej formie. Szybko połknięta tabletka nie daje dziecku żadnej przyjemności, nie zastąpi też batonika spożywanego w czasie przerwy między lekcjami, czy też wysoko słodzonego napoju.
Dobre jabłka są w naszej szerokości geograficznej dostępne przez cały rok, przy obróbce termicznej tracą jednak wiele ze swoich odżywczych walorów. Także obierając jabłka i usuwając gniazda nasienne pozbawiamy je pektyn, które skutecznie chronią nas przed zawałem, miażdżycą i dbają o prawidłową formę fizyczną i psychiczną naszych dzieci, tak ważną w okresie dorastania.
Victoria Cymes znalazła dla naszych pociech całkowicie naturalny Świeży Sok Jabłkowy, który jest doskonałym zastrzykiem energii w postaci węglowodanów oraz porcją dobroczynnej mocy natury. Jednocześnie czuwamy nad prawidłową dietą dziecka, zastępując chemiczne, niezdrowe napoje porcją naturalnych witamin i minerałów
Jako dorośli z czułością wspominamy miłość naszych mam i babć, okazywaną za pomocą szarlotki czy aromatycznych, owocowych kompotów. Teraz, dzięki Świeżym Sokom Jabłkowym Cymes, możemy zadbać o zdrowie naszych dzieci i nauczyć ich zdrowych nawyków żywieniowych, przekazywanych od pokoleń.
Świeży Sok z jabłka Cymes pozbawiony pasteryzacji i konserwacji. 48 godzinny okres przydatności do spożycia, od momentu wyprodukowania, jest gwarancją smaku i walorów odżywczych, a przy tym ma tylko 47 kcal w 100 ml.
Świeży Sok z Jabłek
Victoria Cymes
Pojemność: 250 ml
Cena: 2,60 zł
(Maja Święcka)
tagi: Cymes ,
Firma Mars Polska po raz kolejny została wyróżniona za swoje...
Podczas jubileuszowej konferencji Forum Odpowiedzialnego...
Kolejny raz dobre praktyki Hochland Polska dotyczące...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...
Napływ nowych pracowników znacznie zmienił polski rynek pracy...
W odpowiedzi na postulaty organizacji pracodawców i związków...
Prof. G. Kołodko: Trump osiągnie efekt odwrotny od...
Ich udział najszybciej rośnie w Polsce...