Bordeaux, Burgundia, Langwedocja czy Dolina Rodanu... Te nazwy brzmią mile dla ucha każdego amatora dobrych win. Ale doskonałe wino to nie wszystko. Powinny mu towarzyszyć odpowiednio dobrane specjały - oczywiście francuskie sery. Wbrew pozorom, sztuka ich wytwarzania ma wiele wspólnego z produkcją wina. O smaku i jakości wina decyduje kompozycja szczepów i sposób uprawy ziemi. Na jakość serów wpływa jakość i rodzaj mleka, użytego do ich produkcji. Swoją rolę odgrywają klimat, gleba, a nawet geologia danego regionu.
Odkrywanie i poznawanie smaku specjałów francuskiej kuchni - nie tylko serów - gwarantuje wszystkim smakoszom wspaniałą kulinarną podróż... przy własnym stole. Typowo francuskie potrawy, jak quiche czy tartę, można przygotować z produktów dostępnych dosłownie na wyciągnięcie ręki - na przykład w Biedronce.
Dobre francuskie sery i inne produkty tamtejszej kuchni można będzie kupić w ramach specjalnej oferty w sklepach sieci Biedronka od 18 października. Oferta obowiązuje do 14 listopada lub do wyczerpania zapasów.
To kolejna z cyklu ofert prezentujących klientom produkty różnych stron świata. Do tej pory można było m.in. nabyć produkty z Włoch, Hiszpanii i Portugalii. W tym roku Biedronka szykuje dla klientów jeszcze jedną specjalną ofertę, skomponowaną z myślą o Świętach Bożego Narodzenia.
(Monika Dawiec)
tagi: biedronka ,
Dotychczasowy dyrektor sprzedaży i członek zarządu w Kraft...
Z najnowszego raportu pt. „Obawy i lęki mikro oraz małych...
W październiku 2024 r. całkowita wartość sprzedaży w...
Obie strony czeka kilka lat przygotowań...
Sztuczna inteligencja jest coraz mocniej wykorzystywana przez...
Ankietowani wskazali pięć rzeczy, których obecnie...
Do zmian muszą się dostosować także małe przedsiębiorstwa...
Z początkiem stycznia 2025 roku Polska obejmie rotacyjną...