Ser półtłusty produkowany w Lidzbarku Warmińskim wg nowej, ulepszonej receptury. ROLADA USTRZYCKA wytwarzana jest w ok. 70% ze świeżego sera podpuszczkowego , dojrzewającego i w ok. 30% z dojrzałego sera podpuszczkowego dojrzewającego, poddany wędzeniu.
ROLADA USTRZYCKA posiada lekko słony smak z charakterystyczną nutą wędzenia.
Produkt oferowany jest w blokach 1,5 kg i przeznaczony do sprzedaży na stoiskach z tradycyjną obsługą.
W sprzedaży: od września 2010
Opakowanie: blok 1,5 kg
(Maja Święcka)
tagi: Polmlek ,
Czas deklaracji się skończył, teraz liczy się działanie...
Inwestycja o wartości ponad 25 milionów euro pozwoliła na...
W maju 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach...
Podrożeć mogą produkty spożywcze...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...
Firmy apelują o szybkie wdrożenie przepisów...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...