Kremowe sery w plastrach Hochland mają wielu zwolenników. Cieszą się dużą popularnością z uwagi na swoje szerokie zastosowanie i to, że zachowują świeżość, bo plastry są pojedynczo pakowane. Dodatkowo bardzo szeroki wybór smaków sprawia, że każdy może znaleźć dla siebie wariant. Do wyboru są m.in. ‘Tost’ idealnie nadający się do tostów i burgerów, zaskakująco kremowa ‘Gouda’ oraz propozycje z dodatkami, w tym z soczystą szynką. A teraz kremowe sery Hochland w plastrach zyskały nowe ekologiczne opakowania. Firma, w ramach działań z zakresu Zrównoważonego Rozwoju, rezygnuje z zewnętrznego opakowania foliowego, eliminując tym samym ok. 57 ton plastiku rocznie. W to miejsce wprowadza opakowanie papierowe, które nadaje się do recyklingu. To kolejny krok w stronę optymalizacji wprowadzanych na rynek opakowań.
Główną zaletą nowego opakowania jest to, że jest papierowe, umożliwia recykling, a przy tym łatwiejsze do otwarcia, bo wystarczy rozerwać je bez nakładu siły – mówi Jagoda Pietrucha, Senior Brand Manager marki Hochland. I dodaje:
Wyniki przeprowadzonych testów* wyraźnie pokazują, że respondenci deceniają innowacyjność takiego opakowania – potwierdza to 84% odpowiedzi. Ponadto wskazują, że wyróżnia się ono na tle konkurencji za sprawą faktury, kolorystyki oraz buduje pozytywny wizerunek marki i samego produktu. To wszystko sprawia, że doskonale wpisuje się w bieżące trendy.Nowe opakowanie nadaje się do recyklingu, co potwierdza badanie przeprowadzone w oparciu o metodologię BIFA przez Interzero Recycling Alliance GmbH.
Hochland ser kremowy w plastrach, rekomendowana cena detaliczna130g/6,49zł
*Open Research, Test opakowania serów topionych w plastrach, CLT, N=150, IDI=8, listopad 2023
Źródło: Quality Public Relations
Fot: mat. prasowe