Nowości

Nowość Pudliszki – koncentrat pomidorowy z nutką bazylii

Wtorek, 17 sierpnia 2010
Marka Pudliszki wprowadza na rynek nową wersję koncentratu z nutką smakową bazylii. Harmonijne polaczenie pomidorów i świeżej bazylii pozwoli wyczarować nową wersję tradycyjnej zupy pomidorowej.

Według badań przeprowadzonych na zlecenie firmy HJ Heinz Polska, aż 95% Polaków wykorzystuje w kuchni koncentrat pomidorowy jako bazę do potraw. Co więcej, ponad połowa używa koncentratu przynajmniej raz w tygodniu. Jest on przede wszystkim podstawowym składnikiem zupy pomidorowej.

Konsumenci są przyzwyczajeni do ulubionej zupy, jednak poszukują sposobów na jej urozmaicenie. Gama koncentratów smakowych do Pudliszek, w tym najnowszy z bazylią, idealnie odpowiada na te potrzeby. Koncentrat pomidorowy Pudliszki powstaje z dojrzewających w słońcu pomidorów, których smak jest kluczem do udanej zupy pomidorowej. Nutka bazylii idealnie komponuje się z pomidorami i nadaje potrawie wyjątkowy, oryginalny aromat. Produkt nie zawiera konserwantów. Oferowany jest w słoiku 200 g.

Pudliszki są liderem na rynku koncentratów pomidorowych, z wartościowymi udziałami średniorocznymi na poziomie 40% (według ACN, cała Polska, średnia za ostatni rok). W ofercie marki znajdują się wersje o klasycznym smaku oraz gama smakowa z dodatkiem bazylii, ziół, czosnku lub cebuli.

(Maja Święcka)

tagi: Pudliszki , Heinz ,