Nowości

Olej z pistacji od włoskiej firmy Basso

Piątek, 14 marca 2025
Olej z pistacji w ponad połowie składa się z jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jego skład chemiczny i wysoki punkt dymienia (205°C) czynią go dobrym wyborem do smażenia i pieczenia.
Wytłaczany z kalifornijskich pistacji, w smaku słodkawy, idealnie sprawdzi się jako składnik dressingów w połączeniu z kontrastującym smakiem soku z cytryny lub octu winnego. Świetnie podkreśli również smak gotowanych bądź surowych warzyw, białego mięsa i ryb.

Olej z pistacji marki Basso jest całkowicie wegański! Zarówno w procesie produkcji, jak i pakowania nie zostały użyte żadne surowce, półprodukty, środki ochrony roślin, ani substancje pomocnicze pochodzenia zwierzęcego.

www.oliwabasso.pl



tagi: olej z pistacji , Basso , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,