Zima to czas, w którym szczególnie jesteśmy narażeni na sezonowe infekcje oraz uczucie senności i zmęczenia. Dlatego, poza ciepłą czapką i rękawiczkami, warto zadbać o siebie również od wewnątrz i postawić na urozmaiconą dietę. Marka Podravka podpowiada, jak nawet w chłodne dni, wprowadzić nieco słońca na talerze za pomocą aromatycznego Ajvaru.
Nie daj się zimie!
Ograniczony dostęp do promieni słonecznych, niskie temperatury oraz pochmurna aura za oknem – tak często wyglądają zimowe dni. W tym czasie może być trudniej zmobilizować się do aktywności fizycznej, a sięgnięcie po cięższe, bardziej kaloryczne potrawy wydaje się właściwym rozwiązaniem, gdy tak naprawdę jedynie obciążają one układ trawienny i sprawiają, że organizm czuje się ociężały i zmęczony. Ale nie musi tak być. Aby nie dać się zimie i sprawić by energia towarzyszyła nam przez cały dzień, kluczowe jest odpowiednie odżywianie. Warto sięgać po pełnowartościowe posiłki, szczególnie bogate w warzywa, które dostarczają cennych witamin, minerałów oraz błonnika.
Kolor, smak i wartości odżywcze
Każde warzywo dostarcza innych składników, dlatego warto zadbać o ich różnorodność na naszych talerzach. To doskonały sposób na dodanie nie tylko wartości odżywczych, ale i koloru oraz smaku do zimowego jadłospisu! Warzywa można jeść na surowo, gotowane, pieczone, a także w formie zup i past. Marka Podravka w swojej ofercie posiada aromatyczną pastę z pieczonej papryki i bakłażana, idealną do urozmaicenia zimowej diety.
Ajvar, bo o nim mowa, doskonale sprawdza się jako sycący dodatek do posiłków, co jest szczególnie ważne w chłodne dni. Przygotowany w oparciu o oryginalne chorwackie receptury nie zawiera konserwantów, aromatów i sztucznych dodatków. Swój aromat i kolor zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów, dojrzewających w śródziemnomorskim słońcu. Warto podkreślić, że szczególnie czerwona papryka jest bogata w witaminę C, która wspiera układ odpornościowy. Za sprawą dwóch propozycji smakowych, każdy znajdzie idealny wariant dla siebie, niezależnie od tego czy preferuje łagodne, czy pikantne nuty. Doskonale nadaje się m.in. jako dodatek do sosów, gulaszów i na kanapkę. Uwzględnienie go w codziennym menu to prosty sposób na wprowadzenie większej ilości warzyw do diety. Warto mieć go w swojej kuchni, by cieszyć się bogactwem smaku przez cały sezon!
Może być główną przeszkodą w ratyfikacji porozumienia na...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.