Nowości

Koktajle z Grenadyną Herbapolu – idealne na każdą okazję

Czwartek, 06 lutego 2025
Samodzielne przygotowanie koktajli to nie tylko świetna zabawa, ale też sposób na odkrywanie nowych smaków. Takie napoje świetnie sprawdzą się zarówno na karnawałowych spotkaniach z przyjaciółmi, jak i wtedy, gdy chcemy po prostu cieszyć się chwilą przyjemności. Idealnym składnikiem takich koktajli jest Grenadyna Herbapolu, która zapewnia pyszny, owocowy smak i głęboki, rubinowy kolor.
Grenadynę Herbapolu wyróżnia bardzo lubiany smak owoców granatu, który perfekcyjnie łączy w sobie przyjemną słodycz i wspaniałe orzeźwienie. Powstaje na bazie soku z owoców granatu, pochodzących ze słonecznej Grecji. Wydajny syrop doskonale sprawdzi się również kiedy planujemy spotkania w większym gronie.

Jak przygotować domowy koktajl? Wystarczy sięgnąć po Grenadynę Herbapolu i … otworzyć się na zabawę smakiem i kolorem! Eksperymentowanie z różnymi składnikami może sprawić wiele przyjemności, a efekt może okazać się prawdziwą ucztą dla zmysłów. Koktajl z Grenadyną Herbapolu zachwyci nie tylko wyśmienitym, owocowym smakiem, ale też efektownym wyglądem. W zależności od okazji i naszych upodobań, może to być przyjemnie orzeźwiający napój - idealny na domowe imprezy, ciepły i rozgrzewający na chłodne dni czy też kremowy, z dodatkiem lodów, który potraktować można jako oryginalny deser. Grenadyna Herbapolu zachęca do kreatywności, która może odmienić zwykły wieczór w święto radości, energii i niezapomnianych wrażeń.

A oto cztery pomysły na koktajle z Grenadyną Herbapolu – proste, szybkie, efektowne i pełne owocowego smaku.


TEA SUNSET

Grenadyna_Tea_Sunset.jpg

Składniki:
•    50 ml herbaty czarnej przygotowanej metodą cold brew lub przestudzonej
•    80 ml soku pomarańczowego
•    25 ml syropu grenadyna
•    15 ml soku z cytryny
•    kruszony lód + kostki lodu do shakera
•    do dekoracji: plasterek cytryny i mięta

Przygotowanie:
Do shakera wrzucamy kostki lodu i wlewamy wszystkie składniki. Wstrząsamy energicznie. Zawartość shakera przecedzamy na kruszony lód, dekorujemy miętą i plasterkiem cytryny.



RUBY SPARK

Grenadyna_Ruby_Spark.jpg

Składniki:
•    40 ml syropu grenadyna
•    pół limonki
•    2 gałązki mięty
•    garść pestek granatu
•    ok. 150 ml wody gazowanej
•    kruszony lód
•    do dekoracji: mięta

Przygotowanie:
Z limonki odkrawamy końcówki, kroimy na 3 części. Wrzucamy do wysokiej szklanki, dodajemy grenadynę i ugniatamy za pomocą muddlera. Dodajemy miętę i ugniatamy jeszcze przez chwilę. Wsypujemy kruszony lód, pestki granatu, mieszamy i dodajemy wodę gazowaną. Dekorujemy miętą.


WARMING RUBY

Grenadyna_Warming_Ruby.jpg

Składniki:
•    garść malin (mogą być mrożone)
•    kawałek (ok 2 cm) imbiru
•    gałązka rozmarynu
•    30 ml syropu grenadyna
•    15 ml soku z cytryny
•    250 ml wrzątku


Przygotowanie:
Do szklanicy shakera wrzucamy maliny, obrany ze skórki imbir, dodajemy sok z cytryny, grenadynę i 50 ml wrzątku. Ugniatamy za pomocą muddlera przez chwilę i zostawiamy na kilka minut.
Następnie przecedzamy z użyciem sitka do wysokiej szklanki, uzupełniamy wrzątkiem i dodajemy rozmaryn.


CREAMY DELIGHT

Grenadyna_Creamy_Delight.jpg

Składniki (na 2 porcje):
•    3 gałki lodów waniliowych
•    40 ml syropu grenadyna
•    200 ml mleka 1,5%
•    do dekoracji: bita śmietana, pestki granatu



Przygotowanie:
W blenderze umieszczamy lody, wlewamy mleko i grenadynę. Blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do szklanki, dekorujemy bitą śmietaną i granatem.

Grenadyna Herbapolu jest dostępna w sklepie online Herbapol-Lublin, a  także w sklepach spożywczych, super- i hipermarketach na terenie kraju.

Cena: ok. 6,79 zł/op.



Źródło: Quality Public Relations
Fot: mat. prasowe




tagi: koktajle , Herbapol , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,