Folie metalizowane mają większą barierowość dla tlenu i pary wodnej i chronią produkt przed działaniem promieni słonecznych, dzięki czemu znacząco lepiej dbają o jakość produktu.
Dodatkowo srebrna metaliza zwiększa estetykę i atrakcyjność opakowania, przez co przyciąga uwagę konsumentów.
Ser typu Mozzarella produkowany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego i polecany jest zarówno do bezpośredniego spożycia, jaki i do sałatek, pizzy lub zapiekanek. Latem szczególnie polecana jest do spożywania z pomidorem i bazylią.
(Monika Dawiec)
tagi: Polmlek ,
ZPPM podsumowuje osiągnięcia dla rolnictwa i sektora...
Od 12 czerwca Związek Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego...
W maju br. liczba wizyt wzrosła rok do roku w każdym badanym...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...
Firmy apelują o szybkie wdrożenie przepisów...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...
Napływ nowych pracowników znacznie zmienił polski rynek pracy...