Leczo, słynna węgierska potrawa, to ostry gulasz z warzyw (przede wszystkim papryki), podawany w wersji z mięsem lub z rybami, które są bardzo ważnym składnikiem kuchni tego kraju. Trzeba bowiem wiedzieć, że choć Węgry nie mają dostępu do morza, to rzeki i jeziora tego kraju obfitują w bogactwo ryb słodkowodnych.
Tradycyjne leczo jest świetnym pomysłem na rozgrzanie ciała i umysłu zarówno w ochładzające się dni września i października, jak i na kulinarną podróż u schyłku wakacji. Ten węgierski przysmak to nieoceniona propozycja dla obieżyświatów, którzy mają już za sobą podróż po terenach Europy południowo-wschodniej oraz dla wszystkich tych, którzy nie mieli okazji zapoznać się z kuchnią tego niebywale malowniczego obszaru. Powszechnie znanym jest fakt, że kuchnia narodowa wiele mówi o danym kraju - węgierskie leczo właśnie świetnym tego przykładem. To potrawa ostra, gorąca, przywodząca na myśl upalne słońce, lato i wakacje! Takie też są Węgry - gorące, ostre w smakach i przede wszystkim - cieszące rozsłonecznionym latem.
Koniec lata... Z czego się cieszyć?
Gdy zmieniają się pory roku i nadchodzi jesień, miłośnicy węgierskiej kuchni mają istotny powód do radości. To w tym okresie papryka jest najdojrzalsza i najlepiej smakuje w różnych daniach. Jest to powód, dla którego koniec wakacji to również najlepszy czas na skosztowanie wyśmienitego „Lecza rybnego" firmy SEKO S.A. i odbycia smakowej podróży po krainie naszych bratanków.
Polscy turyści każdego roku odwiedzają tłumnie południowych sąsiadów znad Dunaju i delektują się ich pyszną kuchnią. Każdy, kto jej choć raz spróbował, wróci do niej z pewnością. Natomiast ci, którzy nie mieli okazji poznać kulinarnych dokonań Węgrów, powinni uczynić to jak najprędzej. Dobrą ku temu okazją jest np. spotkanie przy grillu. „Leczo rybne" firmy SEKO S.A. będzie doskonałym uzupełnieniem duszonych i pieczonych warzyw - w formie dodatku lub jako osobna, sycąca i przede wszystkim zdrowa potrawa.
Poręczne i bardzo szczelne opakowanie „Lecza rybnego" SEKO S.A. sprawdza się w każdych warunkach - czy to w plenerze na grillu, czy też miejscu pracy - po prostu wszędzie. To, co znajduje się w jego wnętrzu, zawsze smakuje wyśmienicie - zarówno z kromką chleba, jak i bez niej.
Produkt: Leczo rybne SEKO S.A.
Cena: ok. 6,50 zł.
Skład: filety śledziowe smażone, sos leczo.
Opakowanie: 500 g (dostępne również w opakowaniu 1,2 kg).
Więcej informacji na: www.sekosa.pl
(Maja Święcka)
tagi: Seko ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...