Nowości

Sos serowy MAGGI

Czwartek, 22 lipca 2010
Włoska kuchnia w polskim menu już nikogo nie dziwi. Polacy rozsmakowali się w różnego rodzaju makaronach i pastach, stali się wielbicielami pizzy czy zapiekanek warzywnych. Do tych dań idealnie pasuje sos serowy. Nestlé Professional oferuje gotowy już Sos serowy MAGGI - zawsze zachwycający smakiem, a przy tym zaskakujący szybkością przygotowania.

Nestlé Professional oferuje sosy MAGGI, które stanowią doskonałą bazę do tworzenia autorskich i wyszukanych potraw. Silna esencja sosów MAGGI wzbogaci walory smakowe oraz aromat przygotowywanego dania.

W tej linii produktów Nestlé oferuje szefom kuchni i kucharzom: Sos z Grzybów Leśnych MAGGI, Sos po Myśliwsku MAGGI, Demi Glace - Bazę do Sosów MAGGI, Esencjonalny sos pieczeniowy MAGGI. Teraz oferta została rozszerzona o Sos serowy MAGGI.

Sos to wyśmienita mieszanka 4 najwyższej jakości serów: gorgonzola, pecorino, mozzarella oraz tartego parmezanu z dodatkiem bazylii i pietruszki. Nowy produkt charakteryzuje się wyrazistym smakiem oraz aromatem uzyskanym dzięki zawartości sera pleśniowego.

W skład nowego sosu wchodzi również mleko, które nadaje delikatnego charakteru finalnej potrawie.
Sos serowy MAGGI ma wiele zastosowań. Idealnie pasuje nie tylko do dań włoskich. Stanowi też wyśmienity dodatek do różnego rodzaju mięs podawanych w formie smażonej, grillowanej czy pieczonej. Można śmiało łączyć go z  drobiem, rybami, cielęciną, jagnięciną, wołowiną czy wieprzowiną.

Może być przygotowywany na bazie wody, jak również śmietanki, w zależności od preferencji kucharza. Sos serowy MAGGI to propozycja przede wszystkim do placówek gastronomicznych, w szczególności: hoteli, restauracji, kantyn i stołówek.

Nowy produkt znajduje się w ergonomicznym opakowaniu w postaci eurokontenera, który ułatwia dozowanie produktu. Dzięki niemu z łatwością można odmierzyć potrzebną porcję sosu.

(Monika Dawiec)

 

tagi: Nestlé ,