Nowości

Tradycyjna kuchnia w nowej, POMYSŁOWEJ odsłonie

Wtorek, 20 lipca 2010
Kto ma ochotę na pyszne gołąbki? Dzięki marce WINIARY to lubiane przez Polaków, domowe danie możesz mieć szybko i łatwo, a przy tym... zupełnie inaczej. Dwie nowości, „Pomysł na...Gołąbki inaczej" oraz „Pomysł na...Jeżyki z ryżem i marchewką" pomogą konsumentom w przygotowaniu tradycyjnych potraw w nowy sposób.

Poniedziałek, środa, czy sobota - gołąbki są wyśmienite na obiad każdego dnia. Ale czy gołąbkom musi towarzyszyć długi i trudny proces przygotowywania? Czy nie da się tego zrobić prościej?

Marka WINIARY znalazła rozwiązanie! Nowe Pomysły na...Gołąbki inaczej oraz Jeżyki z ryżem i marchewką to propozycja dla wszystkich zwolenników tradycyjnej, polskiej kuchni. Od teraz będą oni mogli znacznie szybciej uzyskać znaną i lubianą przez siebie potrawę na bazie mięsa mielonego z ryżem i kapustą, podawanego z wyśmienitym sosem. To w tym sosie właśnie tkwi sekret niepowtarzalnego smaku gołąbków. Sos zawarty jest w obu nowych Pomysłach na... marki WINIARY i w obu tych produktach nadaje potrawom tradycyjny, tak ceniony przez polskie gospodynie smak. Jednocześnie nowa zaproponowana przez markę WINIARY formuła przygotowania Gołąbków i Jeżyków pozwala uzyskać pożądany efekt szybciej i sprawniej niż kiedykolwiek wcześniej.

W Pomyśle na...Gołąbki inaczej mięso mielone należy wymieszać z poszatkowaną kapustą i polać pysznym sosem. Całość wystarczy teraz podgotować przez 40 minut i można już podawać smakowity obiad rodzinie. Tak przyrządzony posiłek to propozycja dla osób, które uwielbiają tradycyjny smak gołąbków, ale chciałyby poszukać rozwiązania usprawniającego przygotowanie tego dania.

Druga propozycja marki WINIARY - Jeżyki, wykorzystuje mięso mielone, ryż i pokrojoną marchewkę. Takie kolorowe połączenie ułożone na talerzu z pewnością zachwyci całą rodzinę, a zwłaszcza dzieci. Ten Pomysł na... to sprytny sposób, by do diety najmłodszych przemycić wartościowe warzywa. Dzięki takim pomysłowym rozwiązaniom pełnowartościowa i różnorodna kuchnia jest w zasięgu ręki każdej pani domu. Każdego dnia.

Czy wiesz, jak gołąbki zmieniały się przez lata?

Historia tradycyjnych polskich gołąbków zaczyna się w XIX wieku. Potrawa pochodzi z Kresów Wschodnich, z okolic Tarnopola. Początkowo gołąbki były przygotowywane jako danie wigilijne,
z kaszy gryczanej i ziemniaków. Przepisy przekazywane z ust do ust, z pokolenia na pokolenie ewoluowały do powszechnie znanej formy - zawiniętego w kapustę mięsa mielonego z ryżem. Marka WINIARY proponuje kolejny etap w rozwoju tej lubianej potrawy. Gołąbki inaczej są odpowiedzią na potrzeby współczesnych pań domu, respektując jednocześnie tradycyjny charakter tej niemal 200-letniej potrawy.

Zarówno „Pomysł na...Gołąbki inaczej"(46g), jak i „Pomysł na...Jeżyki z ryżem i marchewką" (34g) nie zawierają konserwantów ani dodatku glutaminianu sodu. Są proste w przygotowaniu,
a jednocześnie atrakcyjne w formie. Cena sugerowana jednego opakowania wynosi około 2 zł.

(Maja Święcka)

tagi: Winiary ,