Marynaty MAGGI to nowości w ofercie Nestlé Professional, dzięki którym każde przygotowane danie nabierze ognistego charakteru. Doskonale nadają się do marynowania mięsa, drobiu, ryb czy warzyw.
Nie potrzeba dodawać do nich oleju ani wody, a ich płynna konsystencja dodatkowo ułatwia równomierne rozprowadzenie produktu. Wystarczy 30 minut, by mięso było odpowiednio zamarynowane. Następnie należy je grillować, piec lub smażyć, by otrzymać soczystą i aromatyczną potrawę. Marynaty MAGGI można też używać do doprawiania ryżu czy kaszy, a także zup i sosów.
Marynaty MAGGI dostępne są w 3 pysznych smakach:
MAGGI Marynata Czosnek - nada intensywnego aromatu czosnku daniom kuchni polskiej i słowiańskiej. Znakomita do wieprzowiny, karkówki, a także dziczyzny.
MAGGI Marynata Chili - każdej potrawie nada pikantnego wyrazu. Doskonała do kreacji dań kuchni teksańsko-meksykańskiej, azjatyckiej lub orientalnej. Najlepiej pasuje do ryb, drobiu i cielęciny.
MAGGI Marynata Zioła Prowansalskie - nada daniom śródziemnomorskiego charakteru. Wyśmienita, aromatyczna mieszanka ziół: oregano, tymianeku, rozmarynu, majeraneku doskonale nadaje się do marynowania drobiu, ryb, wołowiny czy cielęciny.
Zgodnie ze strategią Nestlé dotyczącą umieszczania informacji żywieniowych na opakowaniach gastronomicznych, na etykietach opakowań Marynat MAGGI znajduje się KOMPAS ŻYWIENIOWY®. Zawiera on informacje o wartościach odżywczych danego produktu, a także porady dotyczące żywienia i zdrowego stylu życia, które pomagają w komponowaniu prawidłowo zbilansowanego menu.
Marynaty MAGGI dostępne są w opakowaniach o pojemności 700 ml. Cena za jedno opakowanie to ok. 30 zł.
(Monika Dawiec)
tagi: MAGGI ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...