Inspiracją do stworzenia zielonej herbaty z prażonym ryżem Irving Roasted Rice Green była tradycyjna japońska genmaicha, zwana czasami żartobliwie popcorn tea.
Nazwa ta wywodzi się od prażonego ryżu, który obok liści herbacianych wchodzi w jej skład. Obecnie jest ona jedną z najpopularniejszych herbat podawanych w japońskich barach i restauracjach.
Serwowana jest zwykle po posiłku, gdyż wtedy najlepiej można docenić jej unikalny smak oraz lekko orzechowy aromat.
Herbata Irving Roasted Rice Green to pierwsza na polskim rynku herbata z prażonym ryżem dostępna w saszetkach. Aromatyczne ziarenka stanowią orientalne dopełnienie subtelnego smaku zielonej herbaty. Ma delikatny słomkowy kolor.
Irving Roasted Rice Green należy zalać gorącą wodą o temperaturze 80-90 stopni C. Po 1-minutowym parzeniu herbata rozwija swój smak i aromat.
(Monika Dawiec)
tagi: Irving ,
Firma Mars Polska po raz kolejny została wyróżniona za swoje...
Podczas jubileuszowej konferencji Forum Odpowiedzialnego...
Kolejny raz dobre praktyki Hochland Polska dotyczące...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...
Napływ nowych pracowników znacznie zmienił polski rynek pracy...
W odpowiedzi na postulaty organizacji pracodawców i związków...
Prof. G. Kołodko: Trump osiągnie efekt odwrotny od...
Ich udział najszybciej rośnie w Polsce...