Inspiracją do stworzenia zielonej herbaty z prażonym ryżem Irving Roasted Rice Green była tradycyjna japońska genmaicha, zwana czasami żartobliwie popcorn tea.
Nazwa ta wywodzi się od prażonego ryżu, który obok liści herbacianych wchodzi w jej skład. Obecnie jest ona jedną z najpopularniejszych herbat podawanych w japońskich barach i restauracjach.
Serwowana jest zwykle po posiłku, gdyż wtedy najlepiej można docenić jej unikalny smak oraz lekko orzechowy aromat.
Herbata Irving Roasted Rice Green to pierwsza na polskim rynku herbata z prażonym ryżem dostępna w saszetkach. Aromatyczne ziarenka stanowią orientalne dopełnienie subtelnego smaku zielonej herbaty. Ma delikatny słomkowy kolor.
Irving Roasted Rice Green należy zalać gorącą wodą o temperaturze 80-90 stopni C. Po 1-minutowym parzeniu herbata rozwija swój smak i aromat.
(Monika Dawiec)
tagi: Irving ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...