Inspiracją do stworzenia zielonej herbaty z prażonym ryżem Irving Roasted Rice Green była tradycyjna japońska genmaicha, zwana czasami żartobliwie popcorn tea.
Nazwa ta wywodzi się od prażonego ryżu, który obok liści herbacianych wchodzi w jej skład. Obecnie jest ona jedną z najpopularniejszych herbat podawanych w japońskich barach i restauracjach.
Serwowana jest zwykle po posiłku, gdyż wtedy najlepiej można docenić jej unikalny smak oraz lekko orzechowy aromat.
Herbata Irving Roasted Rice Green to pierwsza na polskim rynku herbata z prażonym ryżem dostępna w saszetkach. Aromatyczne ziarenka stanowią orientalne dopełnienie subtelnego smaku zielonej herbaty. Ma delikatny słomkowy kolor.
Irving Roasted Rice Green należy zalać gorącą wodą o temperaturze 80-90 stopni C. Po 1-minutowym parzeniu herbata rozwija swój smak i aromat.
(Monika Dawiec)
tagi: Irving ,
W lipcu ceny w sklepach były średnio o 5,7% wyższe niż rok...
Firma, będąca liderem polskiego rynku piwa, ogranicza emisję...
Startujący niedługo system kaucyjny nie jest gotowy do...
Rozmowę kwalifikacyjną warto traktować jak dialog...
Zdaniem ekspertów, dane pokazują coraz większą...
W obliczu narastających napięć geopolitycznych i...
To coraz istotniejszy klient dla sektora bankowego...
Instytucje kontrolujące stopniowo zmieniają swój charakter...