Fajerwerki towarzyszyły imprezie także pod koniec pierwszego dnia festiwalu, podczas którego na szczególną uwagę zasługiwał pokaz Mistrzów Świata w Grillowaniu: Jacka Kempy i Krzysztofa Szulborskiego, czyli Ghosts of Fire BBQ Team.
W sobotę rozpoczęła się również rywalizacja konkursowa Mistrzostw w Grillowaniu dla lokali gastronomicznych o puchar ZT Bielmar. W tej kategorii zwyciężyli Michał Tucki i Jacek Rugała z restauracji Lawenda z Bielska-Białej, wyprzedzając drużyny Hotelu Sahara, Karczmy Pod Lotniskiem i Hotelu Elida.
W niedzielę wystartowały w konkursie grillowym drużyny amatorskie. Na przekór trudnym warunkom atmosferycznym udało im się stworzyć wspaniałą atmosferę i smaczne potrawy. Jury najwyżej oceniło pracę drużyny Alberta Kempysa , Dawida Koniora i Sebastiana Szuty, której udało się pokonać zdobywców drugiego miejsca - zespół Doroty , Bogusława i Arkadiusza Górów.
Spółka Bielmar, sponsorująca imprezę, przygotowała nagrody zarówno dla rywalizujących w Mistrzostwach w Grillowaniu, jak i dla innych uczestników konkursu przeprowadzonego na festiwalowej scenie.
(Monika Dawiec)
tagi: Władcy ognia ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...