Fajerwerki towarzyszyły imprezie także pod koniec pierwszego dnia festiwalu, podczas którego na szczególną uwagę zasługiwał pokaz Mistrzów Świata w Grillowaniu: Jacka Kempy i Krzysztofa Szulborskiego, czyli Ghosts of Fire BBQ Team.
W sobotę rozpoczęła się również rywalizacja konkursowa Mistrzostw w Grillowaniu dla lokali gastronomicznych o puchar ZT Bielmar. W tej kategorii zwyciężyli Michał Tucki i Jacek Rugała z restauracji Lawenda z Bielska-Białej, wyprzedzając drużyny Hotelu Sahara, Karczmy Pod Lotniskiem i Hotelu Elida.
W niedzielę wystartowały w konkursie grillowym drużyny amatorskie. Na przekór trudnym warunkom atmosferycznym udało im się stworzyć wspaniałą atmosferę i smaczne potrawy. Jury najwyżej oceniło pracę drużyny Alberta Kempysa , Dawida Koniora i Sebastiana Szuty, której udało się pokonać zdobywców drugiego miejsca - zespół Doroty , Bogusława i Arkadiusza Górów.
Spółka Bielmar, sponsorująca imprezę, przygotowała nagrody zarówno dla rywalizujących w Mistrzostwach w Grillowaniu, jak i dla innych uczestników konkursu przeprowadzonego na festiwalowej scenie.
(Monika Dawiec)
tagi: Władcy ognia ,
Stokrotka ogłosiła dołączenie do zespołu nowej dyrektor...
Maspex Romania SRL, spółka należąca do Grupy Maspex...
Wygodne dostawy w ciągu maksymalnie 30 minut, bogaty wybór...
Na wysokich cłach stracą obie strony...
Na rynku pojawił się nowy rodzaj oszustwa...
Komisja szuka nowych źródeł dochodów...
Nowa rządowa strategia ma w tym pomóc...
Komentarz Prezesa Polskiej Izby Handlu...