Fajerwerki towarzyszyły imprezie także pod koniec pierwszego dnia festiwalu, podczas którego na szczególną uwagę zasługiwał pokaz Mistrzów Świata w Grillowaniu: Jacka Kempy i Krzysztofa Szulborskiego, czyli Ghosts of Fire BBQ Team.
W sobotę rozpoczęła się również rywalizacja konkursowa Mistrzostw w Grillowaniu dla lokali gastronomicznych o puchar ZT Bielmar. W tej kategorii zwyciężyli Michał Tucki i Jacek Rugała z restauracji Lawenda z Bielska-Białej, wyprzedzając drużyny Hotelu Sahara, Karczmy Pod Lotniskiem i Hotelu Elida.
W niedzielę wystartowały w konkursie grillowym drużyny amatorskie. Na przekór trudnym warunkom atmosferycznym udało im się stworzyć wspaniałą atmosferę i smaczne potrawy. Jury najwyżej oceniło pracę drużyny Alberta Kempysa , Dawida Koniora i Sebastiana Szuty, której udało się pokonać zdobywców drugiego miejsca - zespół Doroty , Bogusława i Arkadiusza Górów.
Spółka Bielmar, sponsorująca imprezę, przygotowała nagrody zarówno dla rywalizujących w Mistrzostwach w Grillowaniu, jak i dla innych uczestników konkursu przeprowadzonego na festiwalowej scenie.
(Monika Dawiec)
tagi: Władcy ognia ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...