Na pierwszy rzut oka uwagę zwraca większe logo oraz hasło „To jest pyszne!” na granatowej apli mającej, bez względu na wariant, zawsze ten sam charakterystyczny, nawiązujący do logotypu marki kształt. Ponadto widoczna na opakowaniach lniana tkanina podkreśla naturalność i jakość, a jako materiał ponadczasowy, łączy tradycję z nowoczesnością, zaś drewniana deska z uchwytem pozwala apetycznie zaprezentować produkty w różnych okazjach użycia. A że Hochland konsekwentnie wspiera także Program Pajacyk, to i tej informacji nie mogło oczywiście zabraknąć. W końcu warto dzielić się tym co dobre, prawda?
Umiejętne wykorzystanie brand distinctive assets (charakterystycznych zasobów marki), spójność wizerunku marki na wszystkich opakowaniach, uporządkowany i jasny przekaz kluczowych informacji oraz łatwość rozróżniania wariantów – to właśnie te cele były nadrzędne podczas prac nad nową identyfikacją wizualną marki Hochland.
Z dumą prezentujemy kilka przykładów produktów marki Hochland w nowych opakowaniach.
Nie wiesz, na jaki wariant masz ochotę? Do wyboru masz:Hochland Kanapkowy z szynką – ten kremowy serek twarogowy to idealny składnik każdej kanapki. Ma kremową konsystencję i bogaty, unikalny smak.
Hochland Kanapkowy mini mix śmietankowy/ze szczypiorkiem – to cztery osobne porcje serka, w dwóch pysznych smakach, które doskonale sprawdzą się w domu, w pracy, w szkole czy też w drodze.
Krążek Mixtett – ten zestaw pysznych kremowych trójkącików to ponadczasowa klasyka, której nie można się oprzeć ani na kanapce, ani w formie wspaniałej serowej zupy-krem.
Bloczek ze śmietanką – ten serek jest aksamitny i delikatny w smaku, dosłownie niezastąpiony na kromce razowego chleba i w zupie pomidorowej z bazylią.
Plastry topione Tost – ten ser jest perfekcyjny w połączeniu z gorącym, chrupiącym pieczywem. Zapiekanka, tost czy burger z serem Hochland Tost zyskają wyjątkowego charakteru.
Plastry żółte Gouda – do najważniejszych walorów tego sera zaliczyć warto łagodny smak, subtelny zapach oraz wszechstronność zastosowań.
Plastry żółte Sielski – to ser z dziurami o zbalansowanym, lekko słodkim smaku i zapachu oraz sprężystej konsystencji.
Źródło: Quality Public Relations
Fot: mat. prasowe