Na rynku dostępne są dwa nowe warianty mleka modyfikowanego dla dzieci powyżej 1. roku życia - Nestlé Junior o smaku naturalnym oraz z dodatkiem kleiku ryżowego. Oba warianty Nestlé Junior mają innowacyjną recepturę - zostały wzbogacone w probiotyki Bifidus BL, a w ich składzie nie ma dodatku cukru.
Dzięki temu nowe mleko Nestlé Junior pomaga wspierać naturalną odporność maluchów oraz kształtować u nich prawidłowe nawyki żywieniowe.
Receptury nowego mleka Nestlé Junior zostały wzbogacone w probiotyki Bifidus BL, czyli aktywne kultury żywych bakterii, które korzystnie wpływają na organizm dziecka. Probiotyki nazywane są „dobrymi bakteriami", ponieważ poza wspomaganiem naturalnejodporności, zwiększają ilość bifidobakterii we florze bakteryjnej jelit oraz zmniejszają częstość występowania biegunek u maluchów.
Mleka Nestlé Junior o smaku naturalnym oraz Nestlé Junior z kleikiem ryżowym zawierają niezbędne dla prawidłowego rozwoju dziecka składniki. Znajduje się w nich odpowiednia ilość białka, a ponadto są one wzbogacone w składniki mineralne (m.in. wapń, żelazo) oraz 13 witamin w odpowiednich proporcjach, a także niezbędne kwasy tłuszczowe.
Nowe warianty mleka Nestlé Junior są uzupełnieniem istniejącej linii, do której należą także mleka modyfikowane dla dzieci powyżej 1. roku życia o smaku waniliowym oraz z miodem.
(Monika Dawiec)
tagi: Nestlé ,
Wraz z początkiem lipca funkcję Dyrektora Marketingu...
Najpierw wprowadzenie podatku akcyzowego na saszetki...
Wstępne obliczenia sugerują, że trwające fale upałów w...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...