Nowości

Sos tatarski i Sos chrzanowo-musztardowy Smak z portfolio firmy Prymat

Poniedziałek, 18 marca 2024
Marka Smak tuż przed Wielkanocą wprowadza dwie nowości w ofercie sosów, które wprost idealnie wpisują się w kulinarne tradycje wielkanocne.
Nasz Sos tatarski Smak powstał na bazie kremowego majonezu, który wzbogacony jest drobno siekanym ogórkami konserwowymi, pieczarkami marynowanymi, cebulą i odpowiednio dobranymi przyprawami. Sos tatarski jest szczególnie popularny w okresie Wielkanocy, ponieważ pasuje doskonale do jaj na twardo, mięs na zimno czy wędlin. Podkreśla również smak dań z grilla – jako dip do wołowiny, kurczaka, kiełbasek czy warzyw z rusztu. Można go użyć jako dodatek do smażonej lub pieczonej ryby.

Natomiast Sos chrzanowo-musztardowy Smak to połączenie wyrazistego chrzanu, lekko ostrej musztardy, miodu, octu oraz starannie dobranych przypraw, w tym kurkumy, która nadaje piękną i apetyczną barwę. Ten sos wspaniale urozmaici smak domowych wędlin, mięs pieczonych, podawanych na ciepło i na zimno, a także dań z rusztu. Sos chrzanowo-musztardowy Smak będzie doskonale współgrał z wieloma popularnymi daniami typu fast food; od frytek belgijskich, przez burgery, hot dogi, aż po kolorowe kanapki czy meksykańskie tortille. Będzie również pasować do potraw tradycyjnej polskiej kuchni takich jak: maczanka po krakowsku, grillowany boczek, gęsina, golonka w piwie czy karczek pieczony.

SMAK_2.jpg




tagi: rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,