Nieskategoryzowane

Burger King stawia na polskiego dostawcę

Środa, 16 czerwca 2010
Zakład RUN Chłodnia we Włocławku Sp. z o.o. od początku czerwca br. stał się wyłącznym dostawcą podstawowego surowca tj. whopperów i burgerów do restauracji  Burger King, należących do AmRest Holdings SE - największej niezależnej firmy prowadzącej sieci restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej.

AmRest z zakładem RUN Chłodnia we Włocławku pracował przez ponad rok nad dopracowaniem jakości odpowiadającej bardzo wysokim standardom. W efekcie RUN stał się wyłącznym dostawcą do sieci Burger King. W chwili obecnej jest to kilkadziesiąt ton miesięcznie.

Kultura korporacyjna AmRest SA oraz SCM sp. z o.o. -wyodrębnionej spółki odpowiedzialnej za zaopatrzenie w AmRest, doskonale odpowiada filozofii i orientacji przyjętej przez Zarząd i menedżerów Grupy RUN" - mówi Aleksander Bocheński, dyrektor generalny Grupy RUN. - Zaczynając od jednego indeksu w restauracjach KFC, jakim była kukurydza w kolbach, poprzez rozwój współpracy doszliśmy obecnie do kilkunastu indeksów takich jak: topingi, pieczywo czosnkowe, lasagne, jarzyny i owoce mrożne (Pizza Hut) oraz najnowszy produkt - hamburgery."

AmRest oraz RUN zakładają dynamiczny rozwój projektu na polskim rynku. RUN przy współpracy z SCM oraz centralą Burger King na Europę planuje wprowadzenie burgerów RUN do sieci franczyzobiorców marki Burger King w Europie Centralnej i Wschodniej. Docelowo RUN planuje realizować obrót na tym asortymencie w wysokości 15-20 mln złotych.

Strategia rozwoju Grupy AmRest i SCM wprowadzi nowe standardy w relacji polski hodowca - polski przetwórca - polski konsument i umożliwi polskim rolnikom rozwój bazy hodowlanej.

(Monika Dawiec)

tagi: RUN chłodnia ,