Targi Sweet Expo 2024, największe i najsłodsze źródło wiedzy oraz inspiracji w Polsce, odbędą się w warszawskim Centrum Expo XXI w dniach 25-28.02.2024. Odwiedzający będą mogli skorzystać ze szkoleń prowadzonych przez mistrzów cukiernictwa, poznać nowości produktowe i smakowe oraz rozwinąć kontakty biznesowe. Oprócz klasycznej części targowej, zaplanowano także trzy konkursy rangi mistrzowskiej: Desery, Mazurki oraz zawody uczniów szkół cukierniczych, a także liczne pokazy, w tym prezentację tortu, który zdobył mistrzostwo świata w Mediolanie.
Wśród niemal 200 wystawców swoje stoisko będzie miał Hochland Professional – dział oferujący produkty i profesjonalne rozwiązania przeznaczone dla branży HoReCa. Podczas targów przedstawiciele Hochland Professional zaprezentują innowacyjne smakowo wyroby cukiernicze i wyjątkowo kremowe lody, poprowadzą pokazy cukiernicze oraz zaproszą do degustacji deserów, serników czy tart przygotowanych z wykorzystaniem serów Cremette i Creamland. Swoje techniki cukiernicze, np. tynkowanie tortów masą na bazie Cremette, zdradzi zaś ambasador marki, mistrz cukiernictwa Mariusz Górecki, o czym przypomina Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska:
Na 36-metrowym stoisku zaprezentujemy nie tylko ofertę Food Service, ale także podzielimy się cukierniczymi inspiracjami. Mariusz Górecki, ambasador Hochland Professional, przedstawi możliwości wykorzystania serów Cremette i Creamland. Mono porcja matcha na bazie musu serkowego Creamland czy nowatorska forma torcika z kremem cukierniczym na bazie Cremette – to tylko niektóre z naszych propozycji dla naszych gości. Klientów natomiast zaprosimy do Akademii Hochland, oferującej wachlarz korzyści i promocji”.Źródło: Hochland
Fot: mat. prasowe