Przeniesienie produkcji z Oss nastąpi sukcesywnie w 2011 r. Unilever już w 2010 r. zainwestuje milion zł w dostosowanie linii produkcyjnych do zwiększonej produkcji. Decyzja ta wpłynie na wzrost zatrudnienia w fabryce poznańskiej - przybędzie 30 etatów.
Fabryka w Poznaniu jest najnowocześniejszą i najbardziej wydajną fabryką zup płynnych Unilevera w Europie. Jej produkcja - pod markami Unox, Knorr i Bertolli - jest eksportowana przede wszystkim do Holandii, Grecji, Wielkiej Brytanii i krajów skandynawskich. Płynne zupy w opakowaniach foliowych produkowane są w Poznaniu od 2006 r. Ich jakość zabezpiecza się przy użyciu technologii retortowania (autoklawowania) metodą sterylizacji lub pasteryzacji.
(Maja Święcka)
tagi: Unilever ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...